Kajakaš Peter Kauzer, pred petimi leti srebrn na igrah v Riu, je ostal brez finala. Foto: Reuters
Kajakaš Peter Kauzer, pred petimi leti srebrn na igrah v Riu, je ostal brez finala. Foto: Reuters

37-letni Kauzer, ki je nastopal na svojih četrtih olimpijskih igrah, je osvojil 12. mesto, za preboj med deseterico mu je zmanjkalo 65 stotink. Kazenskih sekund ni imel, toda čoln ni stekel po željah. V cilju se je prijel za čelado in kar ni mogel verjeti, da je bil tako počasen, Že pri prvem vmesnem času je preveč zaostajal, potem ko ga je pri šestih vratih voda precej zadržala. Najboljši čas polfinala je imel Jirži Prskavec, ki je postal tudi olimpijski prvak. Kauzer je za njim zaostal skoraj pet sekund.

Izidi polfinala

1. PRSKAVEC 94,29
2. NEVEU 94,86
3. SMOLEN 96,11
...
10. HOLMER 98,45
12. KAUZER 99,10

Veslal bolj nas silo
"Začel sem v redu, na tistem prečenju pa mi je zagrabilo sprednjo špico in me je prestavilo nižje doli, izgubil sem zelo veliko moči. Potem pa še naslednja kombinacija takoj za drugem vmesnem času: obrnilo mi je, izgubil sem hitrost, takrat sem že vedel, da to verjetno ne bo dovolj za finale. Počutil sem se v redu, čeprav sem zelo slabo spal, toda – čoln ni stekel, od šestih vratc naprej sem veslal bolj na silo. V taki konkurenci in s takima dvema napakama zagotovo nimaš kaj praskati," je povedal Kauzer.

Nastop Petra Kauzerja v polfinalu
Kauzer se je dobro počutil, a čoln ni stekel

Pripravljen bo na še ene igre
Pogled bo zdaj počasi že usmerjen proti Parizu 2024. "Upam, da mi bo zdravje dopuščalo in da bom sposoben odvoziti take vožnje, kot sem jo letos na evropskem prvenstvu, ko sem dobil kolajno. Že pred temi igrami sem rekel, da bo zadnja sezona sezona 2024. Poskušal sem bom uvrstiti na pete olimpijske igre, vse pa bo odvisno od sezon pred tem. Mladi pritiskajo, ni res, da doma ne bi imel konkurence. Že letos sem se šele na zadnji tekmi uvrstil na igre, zagotovo me čaka težka naloga."

Prskavec po bronu iz Ria dočakal svoj dan
Spodletelo je tudi velikemu favoritu, Italijanu Giovanniju De Gennaru. Z dvema dotikoma je zaostal za skoraj šest sekund. V finalu je bil na precej selektivni progi daleč najboljši Jirži Prskavec, ki je tako bronasti medalji iz Ria dodal najžlahtnejše odličje. Srebro je z zaostankom več kot treh sekund osvojil Slovak Jakub Grigar, bron pa Nemec Hannes, Aigner, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah (Kauzer 11. čas).

Kauzer nastopil slabše od pričakovanj: Čoln ni stekel
Kauzer ni uspel ponoviti uspeha iz Ria
Kajak na divjih vodah, slalom
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Jirži PrskavecČeška91,63
2Jakub GrigarSlovaška94,85
3Hannes AignerNemčija97,11