Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman bosta finale lovili v torek. Foto: www.alesfevzer.com
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman bosta finale lovili v torek. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska naveza je najprej v kvalifikacijah v vodnem parku Sea Forest osvojila četrto mesto v tretji kvalifikacijski skupini s časom 1:48,509. Najhitrejši sta bili Madžarki Tamara Csipes in Erika Medveczky, v polfinale pa sta se prebili še Belorusinji Volha Hudzenka in Marina Litvinčuk.

V ponedeljek sta nastopili dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
V ponedeljek sta nastopili dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

Po uvodnem preračunljivem nastopu sta na četrtfinalnem popravnem izpitu v svoji skupini osvojili prvo mesto (1:46,929) in si tako priborili napredovanje. Vodili sta od štarta do cilja. Drugo mesto sta zasedli Avstralki Alyssa Bull in Alyce Wood (1:47,057). Tretje mesto je osvojila kitajska naveza Dongjin Li in Ju Džou (1:47,471).

"Če bi mene vprašali, bi bili v tem četrtfinalu četrti, ampak Anja se kar ni hotela ustaviti, tako da sva morali veslati do konca. Jaz bi popustila že malo prej, ko sva videli, da je nekaj kajakašic odpadlo," je povedala Špela Ponomarenko Janič, njena kolegica v kajaku pa pravi, da najboljše hranita za jutri:

"V četrtfinalu nisva šli na polno, to hraniva za jutri. Zdaj se res zavedava, kaj pomenijo olimpijske igre, vidiva, da so tekmovalke res odlično pripravljene. Jutri bo treba dati vse od sebe, da se sploh uvrstiva v finale. Upam, da bom tako mirno spala, kot sem danes, saj bova potrebovali čisti glavi in spočito telo," je dejala Anja Osterman.

Polfinale bo v torek ob 3.23, finale pa ob 5.47.

Kajakašici v Tokiu zanesljivo v torkov polfinale