Veselin Vujović se vrača na klop Zagrebčanov. Foto: BoBo/Borut Živulović
Veselin Vujović se vrača na klop Zagrebčanov. Foto: BoBo/Borut Živulović

Po nizu slabih izidov, s katerimi uprava kluba Zagreba ni bila zadovoljna, je Tamše dobil odpoved. Kaplja čez rob je bil hud poraz z desetimi goli razlike proti danskemu Aalborgu v drugem krogu Lige prvakov.

"Branko Tamše je imel najbolj urejeno situacijo, odkar sem dirketor. Težave so se začele že med pripravami. Mi smo imeli eno vizijo, on drugo. Naša igra v drugem polčasu na Danskem je bila sramotna. Kar koli bi o nas povedali na tej tekmi, bi bilo zasluženo," je za spletni portal index povedal dirketor Zagreba Vedran Šupuković.

V Zagrebu so že predstavili Vujovića, ki bo znova znova vodil zagrebške rokometaše, s katerimi je bil evropska rokometna uspešnica med letoma 2014 in 2016.

"Nisem si želel imeti kluba do novega leta, do evropskega prvenstva, ampak ko je poklical Zagreb, smo se hitro dogovorili. Menim, da imamo realne možnosti, da napredujemo v Ligi prvakov. V naši dvorani ne bo nihče favorit proti nam," je povedal Vujović.

Selektor slovenske reprezentance je pred kratkim zaradi slabih delovnih razmer odstopil s trenerskega položaja v Železničarju iz Niša v Srbiji. V Zagrebu pričakujejo, da bodo z Vujovićem dobili nov zagon in se vrnili na pot uspehov.

Zagreb je v Ligi prvakov v skupini s Celjem Pivovarno Laško.