Miha Zarabec je bil s šestimi goli prvi strelec Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zarabec je bil s šestimi goli prvi strelec Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ tokrat v ekipo ni uvrstil rahlo obolelega Gašperja Marguča, poleg tega so na tribuni ostali Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Rok Ovniček.

Slovenija hitro ušla Črnogorcem

Krožni napadalec Blaž Blagotinšek med
Krožni napadalec Blaž Blagotinšek med "ruvanjem" na šestmetrski črti. Foto: www.alesfevzer.com

Po začetnem otipavanju so Slovenci v 11. minuti pobegnili na +4 (7:3), tako da je gostujoči selektor Zoran Roganović vzel minuto odmora. Slovenija je tudi v nadaljevanju držala nekaj zadetkov prednosti. Slovenski kapetan Vid Kavtičnik je v 21. minuti iz protinapada zabil za 11:6, malo pozneje pa s sedemmetrovke povišal na 12:6.

Slovenci odlični v obrambi
Slovenci so z menjavami držali visok ritem, ki mu Črnogorci niso uspeli slediti. Odlično je delovala gibljiva in agresivna slovenska obramba 6-0. Zaporedna gola Nejca Cehteta in Nika Henigmana sta pomenila +8 (14:6). Razigrana Vranješeva zasedba ni popuščala niti za milimeter, tako da je semafor ob odmoru kazal +8 (17:9).

Prednost le še naraščala

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je zadovoljen z dvema gladkima zmagama. S spiska 20 bo do nedelje prečrtal še dva igralca. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je zadovoljen z dvema gladkima zmagama. S spiska 20 bo do nedelje prečrtal še dva igralca. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je bila tudi v nadaljevanju popolni gospodar na parketu dvorane Polaj. Blaž Janc je v 37. minuti iz protinapada zabil za 23:11. Slovenci so bili razigrani, igrali so poletno. Kogar koli je Vranješ poslal na parket, se je izkazal. Slovenija je v visokem ritmu nadaljevala vse do konca in si pred potjo na Švedsko priigrala lepo popotnico. Miha Zarabec je bil s šestimi goli najboljši strelec Slovenije, Blaž Janc je dodal pet golov.

Vranješ: Na Švedsko gremo z dvignjeno glavo
"Zadovoljen sem, moji varovanci so na obeh pripravljalnih tekmah prikazali zelo dobro igro. Številne zadeve so me zadovoljile v napadu in obrambi, predvsem pa me veseli pozitivna energija in kolegialnost mojih rokometašev na igrišču in zunaj njega. Na Švedsko gremo lahko z dvignjeno glavo,"
je po tekmi dejal selektor Vranješ.

Janc: Za zdaj je vse tako, kot mora biti

Slovenci na EP z visoko zmago nad Črno goro

"Na obeh zadnjih tekmah pred odhodom v Göteborg smo dobro delovali. Veliko delamo na obrambi, mislim, da je s pomočjo naših vratarjev na zelo visoki ravni. Znova se je vrnila naša prepoznavna hitra igra s številnimi nasprotnimi napadi in hitrim izvajanjem žoge na sredini igrišča. Za zdaj je vse tako, kot mora biti," pa je ocenil Janc.

Vranješ bo seznam 18 za Švedsko sporočil v nedeljo dopoldne
Slovenski selektor Vranješ bo v nedeljo dopoldne določil seznam 18 igralcev, ki jih bo v sredo peljal v Göteborg, kjer bodo nato v petek odigrali prvo tekmo prvenstva proti Poljski.

ROKOMET (M)
14. EVROPSKO PRVENSTVO 2020
PRIPRAVLJALNI TEKMI

Pogovora z Vranješem in Kavtičnikom po zmagi nad Črno goro

Trbovlje:
SLOVENIJA - ČRNA GORA 37:22 (17:9)

Slovenija: Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 4, Henigman 3, Kavtičnik 3 (1), Janc 5, Dolenec 2, Cingesar 1, Cehte 3, Kodrin 1, Zarabec 6 (2), Šoštarič 1, Horžen 3, Žabić 1, Bombač 1 (1), Mačkovšek 3.

Črna gora: Mijušković 1, Simić, Bakić, Čavor 6, Lazović, B. Vujović, Radović 2, M. Vujović 3, S. Vujović 3, Sevaljević, Božović, Lasica 1, Andjelić 1, Grbović 2 (1), Lipovina 2, Kankaraš 1.

Sedemmetrovke: 4/4; 1/2

Izključitve: 8 min; 6 min

RK: Blagotinšek 48./Slovenija

1.100 gledalcev

Slovenj Gradec:
SLOVENIJA - SEVERNA MAKEDONIJA
33:28 (19:12)