Borut Mačkovšek je dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com
Borut Mačkovšek je dosegel tri zadetke. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci so v prvem polčasu igrali po sistemu toplo-hladno. Začeli so sijajno in si po 13 minutah priigrali tri zadetke prednosti, a so Hrvati potrebovali le dve minuti, da so tekmo postavili v začetno izhodišče (9:9).

Do odmora je potekal izenačen boj, v sklepnih minutah pa so bili preudarnejši Slovenci, ki so se po golu vratarja Jožeta Baznika prek celotnega igrišča v zadnji sekundi v slačilnico odpravili z dvema zadetkoma prednosti (17:15).

Izbranci selektorja Ljubomirja Vranješa so v uvodnih treh minutah drugega polčasa naredili delni izid 3:0 in povedli z 20:15. V nadaljevanju so bili v njihovi igri vzponi in padci. V 48. minuti je prednost znašala le zadetek (23:22), v končnici tekme pa so znova dvignili raven svoje igre v obrambi, izpeljali nekaj bliskovitih nasprotnih napadov in na kolena spravili svoje tradicionalne tekmece.

V slovenski reprezentanci sta bila najučinkovitejša Blaž Janc in Gašper Marguč, ki sta dosegla po sedem zadetkov, medtem ko je Jure Dolenec prispeval štiri.

Vranješ ni mogel računati na srednjega zunanjega Miho Zarabca ter vratarja Urbana Lesjaka in Urha Kastelica, ki se bodo zaradi klubskih obveznosti v Nemčiji reprezentančnim pripravam pridružili 2. januarja.

Proti Hrvatom so Slovenci igrali že na zadnji pripravljalni tekmi ob koncu novembrske reprezentančne akcije, ko so v Novigradu klonili z 31:34.

Janc po zmagi nad Hrvati: Slovenija že kar nekaj časa ni bila tako dobra

PRIPRAVLJALNE TEKME

Celje (Zlatorog):
SLOVENIJA – HRVAŠKA 33:26 (17:15)

750 gledalcev

Slovenija: Janc in Marguč (3) po 7, Dolenec 4 (2), Poteko in Mačkovšek po 3, Kodrin, Makuc in Baznik po 2, Sokolič, Grošelj in Suholežnik po 1.

Hrvaška: Šebetić in Cindrić po 5, Čupić 3 (2), Mandić, Grahovac, Mihić, Šušnja in Šišić po 2, Gadža, Matanović in Jaganjac po 1.

7-metrovke: 7/9; 3/4

Izključitve: 6 min; 12 min

Sreda, 5. januarja, ob 20.00 (Trbovlje):
SLOVENIJA – ITALIJA

Petek, 7. januarja, ob 19.00 (Koper):
SLOVENIJA – ITALIJA

Prijateljska tekma Slovenija - Hrvaška, posnetek iz Celja

EVROPSKO PRVENSTVO
Prvi del, skupina A (Debrecen, Madžarska)

1. krog, četrtek, 13. januarja, ob 18.00:
SLOVENIJA – SEVERNA MAKEDONIJA (prenos na TV SLO 2)

2. krog, sobota, 15. januarja, ob 20.30:
SLOVENIJA – DANSKA (prenos na TV SLO 2)

3. krog, ponedeljek, 17. januarja, ob 18.00:
ČRNA GORA – SLOVENIJA (prenos na TV SLO 2)