Najboljši strelec pri Sloveniji je bil Jure Dolenec s šestimi zadetki. Foto: EPA
Najboljši strelec pri Sloveniji je bil Jure Dolenec s šestimi zadetki. Foto: EPA

Izbranci Ljubomirja Vranješa se bodo po enotedenski akciji, sploh prvi po šestmesečnem premoru, znova zbrali konec decembra, ko bodo začeli sklepne priprave za evropsko prvenstvo, ki bo med 13. in 30. januarjem na Madžarskem in Slovaškem.

Slovenija bo igrala v skupini A, v Debrecenu pa jo najprej čakajo dvoboji proti Severni Makedoniji, Danski in Črni gori.

Večji del prvega polčasa so bili v prednosti Hrvati, a Vranješevi varovanci so bili vselej zelo blizu in nikoli niso zaostajali za več kot dva zadetka, kolikor je bila tudi razlika ob polčasu (16:18).

Slovenci so slabo odprli drugo polovico tekme. V 34. minuti so prvič na dvoboju zaostali za -4 (16:20), a so zelo hitro strnili svoje vrste. Po dveh golih Blaža Blagotinška in enega Tilna Kodrina so se štiri minute pozneje povsem približali gostiteljem (20:21).

Nato so se v njihovo igro znova prikradle manjše napake, po zaostanku z 20:23 v 40. minuti pa je Vranješ zahteval minuto odmora. Po njej so zaigrali veliko bolje, s pridom so izkoristili igralca več na igrišču in z zadetkoma Gašperja Marguča in Domna Makuca znova prišli Hrvatom le na gol zaostanka (22:23).

V prelomnih trenutkih dvoboja so bili bolj zbrani gostitelji, ki so v 51. minuti – po izključitvi Marguča – Slovencem ušli na +5 (25:30). Po Vranješevi minuti odmora se razmerje na igrišču ni spremenilo, njegovi varovanci so se približali na 27:30, po izključitvi Vida Levca pa so znova padli v igri. V 56. minuti so zaostali za šest golov (27:33) in jasno je bilo, da bo zmaga ostala na Hrvaškem.

V slovenski reprezentanci je bil najučinkovitejši Jure Dolenec s šestimi zadetki, Domen Makuc in Blaž Blagotinšek sta dosegla po pet golov.

Pri domačih je bil najboljši strelec Ivan Martinović, ki je sedemkrat zatresel mrežo. Šest zadetkov je zbral Halil Jaganjac, pet pa Domagoj Duvnjak.

Slovenski rokometaši izgubili v Novigradu

Izjavi po tekmi

Ljubomir Vranješ: "V preteklem tednu smo dobro trenirali, z veliko volje. Z rokometnimi treningi, treningi za vzdrževanje telesne pripravljenosti in testi je bilo to obdobje za igralce dokaj naporno. S tekmo proti Hrvaški ne moremo biti zadovoljni. Precej bolje bi morali igrati v obrambi, čemur smo posvečali precej časa. Ni bilo dovolj agresivnosti, do prihodnjič bo treba to popraviti. Po drugi strani smo dali priložnost za dokazovanje mlajšim igralcem, naša naloga zdaj pa je, da vidimo, kdo lahko s kom uspešno sodeluje v igri."

Jure Dolenec: "Na tekmi nismo pokazali vsega, kar znamo. Obramba ni bila na primerni ravni, 34 prejetih zadetkov je absolutno preveč. Premalo je bilo agresivnosti, tudi vseh dogovorov se nismo držali. Na drugi strani je bila igra v napadu na dokaj visoki ravni. Iz te tekme lahko potegnemo tudi določene pozitivne zadeve, s Hrvati smo bili na njihovem igrišču poravnani 48 minut."

Prijateljska tekma

HRVAŠKA - SLOVENIJA 34:31 (18:16)
Martinović 7, Jaganjac 6, Duvnjak 5; Dolenec 6, Makuc in Blagotinšek po 5,
Horžen in Skube po 3, Henigman, Marguč in Mačkovšek po 2, Janc, Kodrin in Grošelj po 1.