Kapetan Jure Dolenec se zaveda, da bo treba v nadaljevanju prvenstva pokazati več. To pričakuje tudi selektor. Foto: Reuters
Kapetan Jure Dolenec se zaveda, da bo treba v nadaljevanju prvenstva pokazati več. To pričakuje tudi selektor. Foto: Reuters

"Igramo za Slovenijo, za naše barve. Če po koncu tekme nisi fizično uničen, ker si se toliko trudil – in danes težko reče kdor koli, da je –, to pomeni, da nismo dali dovolj od sebe. Že od druge tekme z Nizozemsko trdim, da to ni to, na žalost se je to zdaj pokazalo tudi na prvenstvu," je dejal Dolenec.

Sorodna novica "Ruski medvedi" prizemljili blede Slovence

"Vse je bilo narobe. Rusi so nas nadigrali"

Tudi Borut Mačkovšek je ocenil, da so bili že od začetka premlačni: "Danes je bilo vse narobe. Od začetka tekme smo bili nekako 'mrtvi' oziroma sploh ne vem, kako bi se izrazil, nato pa naše igre do konca tekme nismo znali spraviti na višjo raven. Rusi so nas povsem nadigrali, njihov vratar pa nas je uničil. Igrali smo prepočasi, ne vem, ali smo med tekmo izpeljali pet nasprotnih napadov. A poraz nas ne sme potreti, že čez dva dni nas čaka nova zahtevna preizkušnja z Belorusi. Turnir bo še dolg."

Dragan Gajić je pojasnil, da sta ob zgrešenih strelih padli tudi motivacija in morala: "Z menoj na čelu smo zgrešili precej neoviranih strelov. S takšnim izkoristkom je dandanes težko premagati kogarkoli. Na žalost nam tokrat res ni šlo ničesar od rok. Bili smo borbeni, a sta motivacija in morala ob vseh teh zgrešenih strelih padli. Proti Belorusiji nas čaka za biti ali ne biti. Pokazati bomo morali vse, kar imamo. Videli bomo, ali smo iz pravega testa."

Vranješ: Upamo, da bomo stopnjevali formo

"Rusija je zasluženo zmagala. Bili so boljši v obrambi. V drugem polčasu smo spremenili obrambno taktiko, a nam to ni pomagalo. Zdaj se moramo pripraviti na še eno težko tekmo proti Belorusiji. Še vedno upamo, da bomo skozi turnir stopnjevali formo," pa je povedal slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

Izjavi Dolenca in Mačkovška po porazu z Rusijo
Analiza in pogovori po tekmi Slovenija - Rusija