26-letni Kodrin je imel na novi koronavirus pozitiven izvid testa že pred novim letom. Od takrat se je levokrilni igralec uspešno spopadel z značilnimi simptomi, nazadnje pa uspešno prestal tudi testiranje.

Tilen Kodrin (v sredini) na petkovem popoldanskem treningu v Laškem. Foto: RZS/Danilo Kesić
Tilen Kodrin (v sredini) na petkovem popoldanskem treningu v Laškem. Foto: RZS/Danilo Kesić

Čakanje na negativen izvid testa je bilo naporno
"Zadnji dnevi, ko sem čakal na negativen izvid testa, so bili kar naporni. Vesel sem, da sem se lahko pridružil reprezentanci in da mi po prvih občutkih okužba ni pobrala preveč moči in energije. Izredno se veselim naslednjih treningov in tekem,"
je dejal Kodrin.

Razgiban petek: zdravniški pregled, fotografiranje, trening
Petek je bil sicer za člane izbrane vrste precej razgiban. Poleg treninga so dopoldne opravili nekaj fotografiranj za pokrovitelje Rokometne zveze Slovenije. Po kosilu so se odpravili v Celje, kjer so v tamkajšnjem zdravstvenem domu opravili preiskave (EKG, rentgenska slika pljuč, krvna slika), ki so, seveda poleg negativnega izvida testa na novi koronavirus, zahtevane za nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Popoldne je sledil še ekipni trening, na katerem je prvič sodeloval tudi Kodrin.

Slovenci v Celju proti Nizozemski
Slovenska reprezentanca je preteklo sredo uspešno zakorakala v kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2022, potem ko je v Almereju ugnala Nizozemsko s 34:23. Slovenci se bodo v nedeljo z istimi tekmeci pomerili še v Celju. Tekma se bo začela ob 20.00. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

V torek polet v Egipt, v četrtek uvodna tekma z Južnimi Korejci
V torek (12.) pa se Slovenija odpravlja v Egipt, kjer jo med 13. in 31. januarjem čaka nastop na svetovnem prvenstvu. Za uvod se bodo Slovenci v četrtek (14.) v Aleksandriji pomerili z Južnimi Korejci.

Tilen Kodrin se je vrnil v reprezentanco