Organizator igre je bil s petimi goli med najboljšimi v slovenski rokometni reprezentanci. "Remi je pravičen. Smo razočarani, a v glavi smo vedeli, da bo tekma v nedeljo odločilna," je dejal Zarabec.

Dean Bombač je podal za izenačujoči gol Mateja Gabra. Foto: EPA
Dean Bombač je podal za izenačujoči gol Mateja Gabra. Foto: EPA

"Zdi se mi, da se dvigujemo kot ekipa. Treba je le ostati bolj zbran in narediti manj napak. Potem mislim, da bo šlo tako, kot mora. Švedi nas niso presenetili. Njihova igra je kopija Flensburga. Kljub temu smo naredili napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Presenetili smo same sebe z nezbranostjo in napakami, a sem prepričan, da se bomo marca, ko se bomo znova pomerili v kvalifikacijah za olimpijske igre, še bolj pripravili nanje."

Zarabec: V nedeljo priložnost, da utišamo domačine
Za četrtfinale morajo Slovenci v nedeljo premagati Egipt. "Na vseh položajih imamo še veliko rezerv in to nas vleče naprej. Hočemo pokazati še več in v nedeljo je prava priložnost za nas, da utišamo domačine," je sklenil Zarabec.

Bombač: Bili smo malo nezbrani, a težko je biti pameten
Dean Bombač
je podal pri odločilnem golu Mateja Gabra za izenačenje: "Težko je biti pameten. Na koncu smo bili malo nezbrani. Ne glede na izid današnje tekme bi morali v nedeljo zmagati. V nedeljo je pravi derbi, ki ga moramo dobiti in se uvrstiti v četrtfinale, po kar smo tudi prišli v Egipt. Čestitam fantom za borbenost, upajmo, da bo v nedeljo boljše."

Izjavi Bombača in Zarabca po tekmi s Švedsko
Analiza po koncu tekme med Slovenijo in Švedsko