Anamarija Lampič na olimpijskih igrah v Pekingu ni imela konkurenčnih smuči. Foto: www.alesfevzer.com
Anamarija Lampič na olimpijskih igrah v Pekingu ni imela konkurenčnih smuči. Foto: www.alesfevzer.com

Takrat so mnogi le zamahnili z roko in izjavo bolj pripisovali prihajajočemu 1. aprilu, a najboljša slovenska tekačica naj bi se po pisanju Dnevnika že odločila, in sicer za biatlon.

V kratkem današnjem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov o morebitnem prestopu v biatlon. Dejala je le, da bo več o svoji tekmovalni prihodnosti povedala v naslednjih dnevih na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije.

Za 26-letno Lampičevo se prejšnja sezona ni izšla po pričakovanjih. Vse je podredila nastopu na olimpijskih igrah v Pekingu, a je tam v sprintu izpadla že v polfinalu. Nato je z Evo Urevc, ki je imela težave s koronavirusom, ostala brez finala tudi na ekipnem sprintu.

V pogovoru za TV SLO marca je izrazila nezadovoljstvo predvsem s servisom, ki naj bil daleč od servisa drugih reprezentanc. "Če nimaš materiala, se ne moreš dokazati," je povedala druga sprinterka lanske zime in jasno povedala, da si želi večjo podporo zveze pri tekmovalnih ambicijah.

Nazadnje je smučarski tek z biatlonom zamenjala Stina Nilsson. "Moram reči, da Stina je moja vzornica, tako da mogoče bom sledila njej," je marca za TV SLO povedala Lampič. Nilsson, 23-kratna zmagovalka tekem za svetovni pokal v smučarskem teku, v biatlonu v prejšnji sezoni ni bila tako uspešna. Edine stopničke je dosegla ob koncu sezone v Kontiolahtiju.

Anamarija Lampič je leta 2020 postala najboljša slovenska športnica leta. V svoji zbirki ima bronasto medaljo s svetovnega prvenstva v posamičnem sprintu ter srebrno in bronasto medaljo s svetovneg prvenstva v ekipnem sprintu.

Naslednje leto je svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici.

Anamarija Lampič o morebitnem prestopu v biatlon