Rok Ažnoh je navdušil v St. Antonu. Foto: EPA
Rok Ažnoh je navdušil v St. Antonu. Foto: EPA

Vse tekmece je premagal prepričljivo, Francoz Alban Elezi Cannaferina je zaostal točno pol sekunde, Švicar Livio Hiltbrand na tretjem mestu pa 82 stotink sekunde. "Vožnja je bila zelo dobra. Uspelo mi je popraviti napake s treninga. Nekako sem uspel vizualizirati super vožnjo in jo uspel tudi pokazati. Zelo sem vesel," je dejal 20-letni Korošec, ki je nase opozoril že pred dvema letoma na olimpijskih igrah mladih, ko je v Lozani v superveleslalomu osvojil drugo mesto.

Smukaška zmaga mu daje dodatno spodbudo: "Z zmago lahko jutri še bolj napadem na superveleslalomu. Tudi cela sezona bo še zelo dolga in si lahko obetam še nekaj dobri rezultatov do konca marca." Ažnoh, ki prihaja iz Kotelj pod Uršljo goro, je tretji slovenski smučar, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka, pred tem je to uspelo Roku Perku leta 2005 in Boštjanu Klinetu leta 2011.

"Rokova vožnja je bila vrhunska. Bil je zelo osredotočen in praktično brez kakršnekoli napake. Glede na to, da je bil smuk zelo kratek in je prišel s tako prednostjo v cilj, sem takoj vedel, da bo postal svetovni prvak," je bil zadovoljen vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Janez Slivnik. Drugi slovenski predstavnik Nejc Zidarn je zasedel 40. mesto, zaostal je tri sekunde in tri desetinke.

Pri dekletih, kjer je bila leta 2008 prvakinja Ilka Štuhec, je zlato kolajno osvojila Švicarka Stefanie Glob, tri stotinke je na drugem mestu zaostala Italijanka Vicky Bernardi, bron je osvojila Norvežanka Pernille Dyrstad Lydersen. Slovenk na startu ni bilo.

Ažnoh v St. Antonu zanesljivo osvojil zlato medaljo v smuku