Trikratni zmagovalec svetovneg pokala Johannes Thingnes Boe je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, za točko je prehitel Šveda Martina Ponsiluomo, ki je bil danes 13. Foto: EPA
Trikratni zmagovalec svetovneg pokala Johannes Thingnes Boe je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, za točko je prehitel Šveda Martina Ponsiluomo, ki je bil danes 13. Foto: EPA

Fakov tek je bil dober, strelski nastop pa ne, saj je moral dvakrat v kazenski krog. Točke je (z enim zgrešenim strelom) osvojil še Alex Cisar za 38. mesto. Lovro Planko (46.) in Anton Vidmar (48.) sta ujela nastopa na zasledovalni tekmi, Rok Tršan, ki se je v četrtek izkazal na štafetni tekmi, pa je bil le 73.

"Tekaški nastop je bil precej boljši od strelskega. Upam, da bom jutri bolj zanesljiv in bom malce bolj sproščen. Tekaško mislim, da sem trenutno zelo dober, le malce bolj umirjen in sproščen moram biti na strelišču. Zelo dobra novica za tekmovalca je tudi to, da sem imel zadnji krog četrti ali peti tekaški čas, kar je zelo spodbudno in dober občutek," je povedal Fak.

Norveška, Nemčija, Švedska in Francija še naprej obvladujejo vrh (zasedle so prvih 15 mest), največ uspeha pa so imeli Norvežani. Sturla Holm Laegreid je na drugem mestu za Johannesom Thingnesom Boejem zaostal za dobrih deset sekund. Na zmagovalni oder se je s tretjim mestom prebil še Nemec Roman Rees (+28,8). Boe je imel en zgrešeni strel, Laegreid in Rees pa sta bila na strelišču brezhibna.

Polona Klemenčič: Super tekma

Pri ženskah je četrtič v karieri zmagala Avstrijka Lisa Theresa Hauser. Zelo spodbudno je nastopila Polona Klemenčič in z enim zgrešenim strelom (in zaostankom 52 sekund) osvojila 21. mesto. Italijanka Lisa Vittozzi je z drugim mestom prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokal, Polona Klemenčič je 19.

"Za mano je super tekma. Zelo sem vesela, da sem znova osvojila točke in si zagotovila resnično dober položaj za zasledovalno tekmo. Te tekme se res veselim. Tudi danes sem videla, da lahko grem skupaj z drugimi tekmovalkami in sem vesela, da se je sezona začela tako dobro," je povedala tekmovalka kranjskega Triglava, ki je bila v sredo na posamični tekmi na 15 km 19.

S popolnim nastopom, strelsko ničlo in dodatno energijo po brezhibnem streljanju bi se lahko tokrat vmešala celo v boj za stopničke.

Spet odličen tek Anamarije Lampič
V Idre Fjallu je bila medtem tekma pokala IBU na 15 km. Lena Repinc je zasedla 21. mesto, Anamarija Lampič 32. in Klara Vindišar 52. Zmagala je Norvežanka Maren Kirkeeide. Anamarija Lampič je imela spet daleč najboljši čas teka, do zadnjega strelskega postanka, kjer je imela vseh pet zgrešenih strelov, je bila še v igri za zmagovalni oder.

Sprint (M):                         * 
 1. J. T. BOE         NOR  23:09,0 (1)
 2. S. H. LAEGREID    NOR    +10,5 (0)
 3. R. REES           NEM     28,8 (0)
 4. S. SAMUELSSON     ŠVE     36,2 (1)
 5. E. JACQUELIN      FRA     39,5 (1)
...                                   
21. J. FAK            SLO   1:31,9 (2)
38. A. CISAR          SLO   2:01,9 (1)
46. L. PLANKO         SLO   2:09,3 (2)
48. A. VIDMAR         SLO   2:11,4 (1)
73. R. TRŠAN          SLO   2:53,8 (1)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
Sprint (Ž):                         *  
 1. L. T. HAUSER      AVT  20:39,5 (0) 
 2. L. VITTOZZI       ITA    +17,3 (1) 
 3. L. PERSSON        ŠVE     24,2 (0) 
 4. E. LUNDER         KAN     25,4 (0) 
 5. A. WEIDEL         NEM     36,6 (0) 
...                                    
21. P. KLEMENČIČ      SLO     52,4 (1) 
71. Ž. KLEMENČIČ      SLO   2:36,7 (3) 
* - zgrešeni streli/kazenski krogi