Bogataj je še vedno v odlični formi. Foto: EPA
Bogataj je še vedno v odlični formi. Foto: EPA

Urša Bogataj je zmagala z 225,5 točke pred še eno slovensko skakalko, Emo Klinec (197,6). Nika Križnar je manjkala zaradi poškodbe gležnja. Oder za zmagovalke je ujela še Nemka Selina Freitag (196,6 točke), ki je dosegla prvo uvrstitev na zmagovalni oder v karieri.

S celotnim Klingenthalom sem zadovoljna. Morda nisem pričakovala, da bom ravno na veliki skakalnici tako dobro skakala, a sem zelo vesela. Želim tako nadaljevati tudi na večjih napravah.

Urša Bogataj

Med dobitnice točk so se uvrstile tudi vse preostale slovenske skakalke. Izkušena Maja Vtič je zasedla 18. mesto, Nika Prevc je bila 21., Katra Komar in Taja Bodlaj pa sta končali na 23. in 24. mestu.

Križnar druga s samo tremi tekmami
V skupnem seštevku je na prvem mestu s 460 točkami končala Urša Bogataj pred Niko Križnar, ki je tekmovala le na treh tekmah, zbrala pa je 240 točk, Nika Prevc je bila deveta, Emo Klinec pa je današnji rezultat uvrstil na 13. mesto.

Ekipno prepričljivo prve
V pokalu narodov so Slovenke, ki posamične zmage niso vpisale zgolj v Romuniji, zbrale kar 1402 točki, 829 na drugem mestu Nemke in 762 na tretjem Avstrijke.

Zmaga za Kubackega, dva Slovenca med 10
Moško tekmo pa je dobil Poljak Dawid Kubacki. Od Slovencev sta bila najuspešnejša Timi Zajc in Peter Prevc, oba sta končala med prvo deseterico. Zajc je bil na koncu četrti, Prevc pa deseti.

Lanišek ostal brez finala
Zadnjo tekmo poletne velike nagrade je predvsem v prvi seriji oviral veter, kar je povzročilo tudi nekaj nepričakovanih rezultatov. Tako je Anže Lanišek ostal brez finalne serije z 31. mestom. Daleč od točk sta bila mladi debitant Rok Masle na 46. mestu in Domen Prevc, ki je s ponesrečenim skokom, dolgim 100 metrov, končal na 49. mestu.

V finalno serijo se je prebil še Lovro Kos, ki je bil na koncu 23. Z zahtevnimi razmerami pa sta se najbolje spoprijela Timi Zajc in Peter Prevc. Prevc je skočil 131 in 127 metrov, Zajc pa 138 in 127 metrov in je tekmo končal tik pod odrom za zmagovalce. Pred njim sta poleg zmagovalca končala le še Japonec Ryoju Kobayashi in Norvežan Daniel Andre Tande.

"Zelo sem vesel četrtega mesta. V prvi seriji je bil skok super, v finalni seriji pa zelo soliden. Smo na pravi poti in upam, da to prenesemo v zimo," je tekmo povzel Zajc. "Zadnja tekma poletne sezone je za nami. Težka in zahtevna tekma. Če potegnem črto čez cel vikend, sta predvsem Timi in Anže na zelo visoki ravni in verjamem, da bomo v zimi še nadgradili to skakanje. Tudi ostali fantje so blizu. Morda nekateri rezultati ne povedo cele zgodbe, a jaz mislim, da po poletni sezoni vidimo, da smo na pravi poti. Potrebno je še kakšno stvar popraviti, a mislim, da lahko mirno pričakamo zimo in se je lahko že veselimo," pa je finalno tekmo in poletno sezono opisal trener skakalcev Robert Hrgota.

V skupnem seštevku poletne velike nagrade je prav tako slavil Kubacki. Od Slovencev je najvišje s samo dvema nastopoma končal Lanišek na 15. mestu.