Anamarija Lampič pravi, da tako bolna ni bila že pet let. Foto: BoBo
Anamarija Lampič pravi, da tako bolna ni bila že pet let. Foto: BoBo

Glavni trener Ricco Gross je v ekipo za SP povabil Jakova Faka, Alexa Cisarja, Miho Dovžana, Tonija Vidmarja, Lovra Planka, Roka Tršana, Živo in Polono Klemenčič, Anamarijo Lampič in Leno Repinc.

Neposredno po tekmi na Pokljuki je zbolela Polona Klemenčič, na tekmi v Anterselvi nato Anamarija Lampič, tik za tem pa tudi Rok Tršan. V zadnjem tednu sta imela težave še Alex Cisar in Jakov Fak. Vsi so sicer okrevali, a šele tekme bodo razkrile, kakšno je pravo stanje.

Fak prvi slovenski adut za visoka mesta
35-letni Fak je v zadnjem tednu okreval po gripi in šele v petek opravil prvi lažji trening. Zato v Ruhpoldingu ni opravil sklepnih priprav z ekipo. Glede na bogate izkušnje, kolajne z olimpijskih iger in prejšnjih svetovnih prvenstev je kljub temu prvi adut za visoka mesta.

"V Oberhofu sem že velikokrat nastopal. Proga je zelo zahtevna, glavni dejavnik pa je običajno vreme. Upam, da bo boljše kot v tradicionalnem januarskem terminu. Na prvenstvu je najprej na vrsti mešana štafeta in nato sprint. Tam si želim narediti dober nastop, kar mi letos v sezoni še ni uspelo. Vem, da zmorem zadeti ničlo in potem je lažje tudi za zasledovanje in vse preostale tekme," je povedal Fak, ki mu bo morda trener Gross namesto nastopa v uvodni štafeti namenil dodaten dan odmora.

Lampič ne bo nastopila v Planici
Anamarija Lampič, do prejšnje sezone najboljša slovenska tekačica na smučeh, je po prestopu v biatlon prispela na prizorišče svojega prvega svetovnega prvenstva v novi panogi v Oberhof. "Vesela sem, da sem v ekipi za svetovno prvenstvo. Na začetku sezone si resnično nisem predstavljala, da je to mogočo, ampak zdaj sem tukaj. Me je pa bolezen v Anterselvi zelo zdelala in tako nimam nobenih večjih ciljev. Upam le, da do konca sezone ne zbolim več. Tako bolna resnično nisem bila že najmanj pet let," je povedala Lampič, ki je v sezoni že dvakrat posegla po petem mestu. "Veselim se, da bom ponovno lahko tekmovala. Je pa pred menoj še misija, da se v teh dneh pred prvenstvom poskušam vrniti na najvišjo raven, kjer sem bila, ali pa se ji vsaj približati," je dodala nekdanja tekačica.

Na Instagramu je potrdila tudi, da bo to njeno edino SP v tej sezoni in tako ne bo nastopila na letošnjem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici.

Bolezen je zdelala tudi Polono Klemenčič. "Tekaško še nisem popolnoma pripravljena, saj 14 dni zaradi bolezni nisem veliko trenirala. Upam, da mi to uspe popraviti. Rezultatsko si nisem zadala nobenih ciljev, saj si s tem ustvariš le dodatni pritisk," je povedala Polona Klemenčič.

"V svetovnem pokalu smo večino ciljev že izpolnili, na svetovnem prvenstvu pa je na podlagi vseh dosedanjih rezultatov želja najvišja – osvojitev medalje tako v ženski kot moški konkurenci," o ciljih pravi vodja panoge za biatlon Tomas Globočnik. "Realno lahko v obeh konkurencah računamo na uvrstitve v prvo petnajsterico. Mlajši tekmovalci so letos že bili blizu dvajseterice. Za njih je cilj uvrstitev med najboljših 30. Tudi obe štafeti sta letos že pokazali odlične nastope, zato je cilj za fante uvrstitev med osem, za dekleta pa preboj med deseterico," še dodaja Globočnik.

Vse tekme bodo v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Anamarija Lampič: Mogoče bom zdaj po bolezni stavila na svežino

SVETOVNO PRVENSTVO V OBERHOFU

8. februar:
Mešana štafeta (14.45)
10. februar:
Sprint (Ž) (14.30)
11. februar:
Sprint (M) (14.30)
12. februar:
Zasledovalno (Ž) (13.25)
Zasledovalno (M) (15.30)
14. februar:
Posamično (M) (14.30)
15. februar:
Posamično (Ž) (14.30)
16. februar:
Mešani pari (15.10)
18. februar:
Štafeta (M) (11.45)
Štafeta (Ž) (15.00)
19. februar:
Skupinski start (M) (12.30)
Skupinski start (Ž) (15.15)

Mladi slovenski biatlonci navdušeni nad trenerjem Grossom