Jernej Damjan je letos maja končal kariero smučarskega skakalca, a ostaja še vedno zelo povezan s tem športom. Foto: EPA
Jernej Damjan je letos maja končal kariero smučarskega skakalca, a ostaja še vedno zelo povezan s tem športom. Foto: EPA

Na predlog in pobudo SZS-ja, ki je predlagal Damjana za strokovnega koordinatorja olimpijske reprezentance Slovenije Peking 2022, je o zadevi odločal izvršni odbor OKS-ja. Kot so sporočili, je imenovanje Damjana upravičeno zaradi ugotovljenih dodatnih potreb pri strokovni koordinaciji vodenja olimpijske reprezentance Slovenije v posebnih razmerah zaradi epidemije.

Damjan, nekdanji vrhunski smučarski skakalec, bo s svojimi izkušnjami lahko pripomogel k uspešnemu nastopu slovenske reprezentance v Pekingu, menijo pri OKS-ju.

Jernej Damjan je nastopil na štirih zimskih olimpijskih igrah in številnih svetovnih prvenstvih, s katerih ima štiri kolajne na ekipnih tekmah.

Izvršni odbor OKS-ja je sicer že 21. septembra za vodjo reprezentance na igrah v Pekingu (te bodo od 4. do 20. februarja 2022) imenoval Tomaža Barado, podpredsednika OKS-ja (in predsednika Tekvondo zveze Slovenije), ki pa ni dobil soglasne podpore. Javno je temu nasprotoval predsednik SZS-ja Enzo Smrekar. "Dozdajšnja praksa je bila takšna, da je bil vsa leta, odkar Slovenija samostojno nastopa na zimskih olimpijskih igrah, vodja delegacije nekdo iz smučarskih vrst," je pojasnil Smrekar. Za strokovnega vodjo olimpijske delegacije Peking 2022 je smučarska zveza zato predlagala Damjana.

Barada bo v Pekingu organizacijski vodja.