Na prvi pokarantenski snežni tekmi v Sloveniji je nastopilo sedem deskark in šestnajst deskarjev. Po jutranjem uradnem treningu je imel na tekmi vsak nastopajoči na voljo tri skoke, za končni rezultat pa sta štela najboljša dva.

Slovensko visokogorsko smučišče Kanin kljub pomladnim temperaturam še obratuje. Foto: MMC RTV SLO
Slovensko visokogorsko smučišče Kanin kljub pomladnim temperaturam še obratuje. Foto: MMC RTV SLO

Med dekleti je naslov državne prvakinje po pričakovanjih osvojila 31-letna Blejka Urška Pribošič, ki se je v letošnji sezoni z dvema uvrstitvama med elitno deseterico in skupnim dvanajstim mestom izkazala tudi v svetovnem pokalu.

"Z naslovom sem seveda zadovoljna, bistveno pa je, da smo se vrnili na sneg, uživali v deskanju in skokih ter začutili tekmovalno vzdušje," je povedala Pribošičeva. Gorenjski deskarki sta družbo na stopničkah delali deskarki iz Štajerske. Drugo mesto je pripadlo 21-letni Kaji Verdnik, ki v evropskem in svetovnem pokalu sicer nastopa v disciplini snežni žleb, tretje mesto pa 18-letni Tinkari Tanji Valcl.

37-letni veteran Grilc pred 15-letnim Kuharjem
V moški konkurenci je ob odsotnosti Ljubljančana Naja Mekinca (težave s hrbtom), edinega slovenskega deskarja, ki v skokih nastopa v svetovnem pokalu, veliki met uspel njegovemu someščanu Marku Grilcu. Sedemintridesetletni veteran se je na tekmovališča vrnil samo za to priložnost. "Še vedno zelo veliko deskam, med drugim sodelujem s proizvajalcem opreme Burton. Snemanje in fotografiranje zunaj urejenih prog in tudi v največjih snežnih parkih po Evropi in svetu sta pri meni pozimi stalnica. Torej sem še vedno v formi," je povedal Grilc.

Srebro je pripadlo 15-letnemu Vrhničanu Ožbeju Kuharju, ki je hkrati osvojil naslov med mladinci, bron pa sedem let starejšemu Maxu Kralju Kosu, čigar primarna disciplina je, tako kot pri Verdnikovi, snežni žleb.

Poleg deskarjev so danes nastopili tudi smučarji prostega sloga. Članski državni prvak je postal Jošt Klančar, mladinski pa Žak Brajevič. Smučark ni bilo na startu.