Anamarija Lampič in Petra Majdič. Foto: www.alesfevzer.com
Anamarija Lampič in Petra Majdič. Foto: www.alesfevzer.com

Med prvimi se je po zlati preprogi sprehodila biatlonka Anamarija Lampič, sledili so skakalne zvezdnice in zvezdniki.

Kipce bloškega smučarja so prejeli vsi, ki so v sezoni stali na zmagovalnem odru tekem svetovnega pokala, prav tako pa seveda dobitniki medalj na velikih tekmovanjih – četverica ekipnih svetovnih prvakov v poletih in svetovni podprvak v poletih Timi Zajc. Skakalci so prejeli največ nagrad, moški skupaj deset, ženske pa štiri.

Slovenija je letos postala četrta država s petimi različnimi zmagovalci v isti sezoni moškega svetovnega pokala. Lovro Kos je zmagal dvakrat, po enkrat pa Anže Lanišek, Domen Prevc, Timi Zajc in sveži upokojenec Peter Prevc.

Ta je bil tudi na tokratni prireditvi deležen velikih ovacij, potem ko je 24. marca v Planici sklenil uspešno kariero. V zadnjih tednih si je lahko pošteno odpočil.

"Uspelo mi je predvsem uživati, ogromno časa sem preživel z družino. Skoraj en mesec smo bili na potovanju 24 ur skupaj. To je največ, kar se je lahko zdaj zgodilo," je povedal za TV Slovenija.

Udobno se počuti tudi v svečani obleki. "Ta prireditev mi je bila vedno zanimiva, dobra in lepa, ker se športniki dobimo na kupu, malo pokramljamo in se še lepo uredimo," je dejal.

Največ nagrad na Večeru šampionov prejeli skakalci in skakalke
Peter Prevc o "novem" življenju: Uspelo mi je predvsem uživati
Zimski športniki na večeru šampionov usmerili pogled k naslednji sezoni