Marcel Hirscher (67) po številu zmag v svetovnem pokalu zaostaja le za Ingemarjem Stenmarkom (86). Foto: Reuters
Marcel Hirscher (67) po številu zmag v svetovnem pokalu zaostaja le za Ingemarjem Stenmarkom (86). Foto: Reuters

Svetovna smučarska javnost se že nekaj časa sprašuje, kdaj bo Hirscher končno razkril načrte za prihodnost. Kronen Zeitung, pokrovitelj avstrijske msučarske zveze, piše, da Hirscher v novi sezoni ne bo več tekmoval.

Hirscherjeve načrte naj bi predčasno izdal tudi Ted Ligety, ki je na družbenih omrežjih objavil posnetek s treninga, ki ga je imel na Novi Zelandiji, ob katerem je pristavil zagonetno napoved. "Povedal bi vam, kaj počnem, ampak potem bi si lahko Hirscher premislil glede upokojitve."

Za zdaj objav s poletnih treningov Avstrijca ni bilo, zato bi lahko bilo pravzaprav nadaljevanje športne poti avstrijskega šampiona še največje presenečenje.

Hirscher ima ob osmih velikih kristalnih globusih v svojih vitrinah še ducat malih kristalnih globusov, šest za slalomski in šest za veleslalomski seštevek zadnjih sezon.

Skupno je zbral 67 zmag v svetovnem pokalu, hkrati pa ima tudi dve zmagi z olimpijskih iger in sedem s svetovnih prvenstev, v slalomu, veleslalomu, kombinaciji in moštvenih tekmah.