Štuhec se je to zimo vrnila med najboljše na svetu. Foto: MMC RTV SLO
Štuhec se je to zimo vrnila med najboljše na svetu. Foto: MMC RTV SLO

Štuhec je v mednarodni konkurenci slavila pred Avstrijko Alino Kogler (+1,11) in Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel (+1,63). Druga najboljša Slovenka Neja Dvornik je osvojila deveto mesto, z zaostankom 3,24 sekunde, kar ji je v smukaški razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije prineslo drugo mesto. Tretje mesto je pripadlo Ani Bokal (+5,26), ki je bila v mednarodni konkurenci sicer 14.

Ilka Štuhec je s tem osvojila že 17. naslov državne prvakinje, petega v smuku po letih 2007, 2008, 2015 in 2016, s tem je daleč najuspešnejša Slovenka. Drugi v tej statistiki je Jure Košir s 13 naslovi prvaka.

V konkurenci članov je prišlo do delitve prvega mesta. Najboljši čas moškega smuka 1:10,62 sta namreč postavila Martin Čater in Miha Hrobat. Čater je prišel do osmega naslova državnega prvaka, tretjega v smuku po letih 2017 in 2018. Hrobat pa je osvojil svoj drugi naslov državnega prvaka, prvega v smuku. Leta 2017 je zmagal na veleslalomski tekmi. Tretje mesto je osvojil Nejc Naraločnik, ki je zaostal za osem stotink sekunde.

Nastopilo je sicer 69 moških in 23 žensk.

Na Peci bodo v okviru državnega prvenstva v četrtek in petek izpeljali še tekmovanje v superveleslalomu in alpski kombinaciji. V nedeljo bosta na Mariborskem Pohorju slaloma. Pred dnevi sta v Kranjski Gori prvaka v veleslalomu postala Žan Kranjec in Neja Dvornik.