Ilka Štuhec je bila diskvalificirana. Foto: Reuters
Ilka Štuhec je bila diskvalificirana. Foto: Reuters

Druga smukačica minule sezone svetovnega pokala je imela v cilju 60 stotink prednosti pred Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel, ki je bila prav tako diskvalificirana.

Naslov slovenske prvakinje je tako osvojila Nika Tomšič, ki je sicer zasedla peto mesto. Za prvo Leo Lipburger iz Avstrije je zaostala 1,22 sekunde. V razvrstitvi državnega prvenstva sta drugo in tretje mesto osvojili Neja Dvornik in Ana Bokal.

Pri moških naslov v roke Martinu Čatru

Moško preizkušnjo je dobil Avstrijec Otmar Striedinger. Martin Čater si je naslov državnega prvaka zagotovil z drugim mestom, potem ko je za zmagovalcem zaostal 47 stotink. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil peti, je v razvrstitvi DP-ja prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v slovenskem prvenstvu osvojil tretje mesto.

Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

Na Peci bodo v okviru DP-ja v petek izpeljali še tekmovanje v alpski kombinaciji. V nedeljo bo na Mariborskem Pohorju še slalom. Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.