Janeza Kocijančiča je za častnega predsednika predlagal Enzo Smrekar. Foto: BoBo
Janeza Kocijančiča je za častnega predsednika predlagal Enzo Smrekar. Foto: BoBo

Seja Izvršilnega odbora SZS-ja se je začela z minuto molka za nedavno umrlim Kocijančičem, nekdanjim predsednikom smučarske zveze in prvim predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je bil tudi član Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije in podpredsednik Mednarodne smučarske zveze FIS. Nazadnje je opravljal tudi funkcijo predsednika Evropskih olimpijskih komitejev.

Predlog, da Kocijančiča posmrtno imenujejo za častnega predsednika, bo uvrščen na sejo redne letne skupščine slovenske federacije za zimske športe, ki je edina pristojna za odločanje o častnem predsedniku.

Sezona v znamenju reševanja številnih izzivov

Soglasno so bila sprejeta vsa poročila panog za preteklo sezono. Predstavljeni so bili tudi finančni načrti za prihajajočo sezono, ki bo v znamenju reševanja številnih izzivov zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19. Smučarsko zvezo in vse panoge čaka negotovo obdobje zaradi finančnega izpada, ki je posledica ohromitve celotnega svetovnega športa zaradi covida-19.

Tudi Slovenija se ni izognila valu odpovedi športnih tekmovanj, ki so bile posledica novega koronavirusa. Največji finančni udarec je smučarska zveza doživela zaradi odpovedi svetovnega pokala alpskih smučarjev za Pokal Vitranc v Kranjski Gori ter zaradi odpovedi Planice, ki bi med 19. in 22. marcem morala gostiti svetovno prvenstvo v poletih.

Pod Poncami bodo tekmovanje skušali izpeljati v sezoni 2020/21. Tudi Vitranc in mariborska Zlata lisica, ki je bila izpeljana v Kranjski Gori še pred krizo, ostajata na koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju 2020/21.