Tim Mastnak se na prejšnjih dveh tekmah v Banskem ni prebil v izločilne boje, tokrat pa je izpadel v prvi fazi izločilnih bojev. Foto: EPA
Tim Mastnak se na prejšnjih dveh tekmah v Banskem ni prebil v izločilne boje, tokrat pa je izpadel v prvi fazi izločilnih bojev. Foto: EPA

Mastnak se je v osmini finala meril z Italijanom Marcom Hoferjem, ki je bil hitrejši za 22 stotink. Košir je tekmoval z Južnim Korejcem Sang-ho Leejem. V ponovitvi polfinala lanskih olimpijskih iger je Košir znova izgubil, tokrat za 42 stotink. Mastnak je tekmo končal na 14. mestu, Košir na 16. Slovenca sta deskala na rdeči progi, ki je bila predvsem v spodnjem delu počasnejša.

Nastop Koširja in Mastnaka v osmini finala

Karl do 19. zmage kariere
V velikem finalu je Benjamin Karl za 19. zmago kariere na rdeči progi premagal Korejca Leeja. Tretje mesto je osvojil Poljak Oskar Kwiatkowski in se približal vodilnemu v svetovnem pokalu paralelnega veleslaloma Andreasu Prommeggerju, ki je izpadel v četrtfinalu ("usoden" je bil Benjamin Karl).

Na 110. tekmi kariere Ladina Jenny dočakala prvo zmago
Pri ženskah smo znova videli premierno zmago ene od tekmovalk, potem ko je v velikem finalu Ladina Jenny (tekmovala je že na svoji 110. tekmi svetovnega pokala) na modri progi ugnala Lucio Dalmasso, ki je lahko tudi zelo zadovoljna, saj je prvič stala na stopničkah za zmagovalke.

V petek še en paralelni veleslalom
V kvalifikacijah je Tim Mastnak, aktualni olimpijski podprvak, zasedel 14., Košir, nekdanji olimpijski podprvak, pa 16. mesto. Vnovič je izpadel Rok Marguč, uvrstil se je na 29. mesto. V petek bo v Blue Mountainu še en paralelni veleslalom.

Košir in Mastnak brez četrtfinala v Blue Mountainu