Žan Košir je bil najboljši Slovenec na obeh tekmah v Bolgariji. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Košir je bil najboljši Slovenec na obeh tekmah v Bolgariji. Foto: www.alesfevzer.com

Dobitnik treh olimpijskih medalj je moral priznati premoč Avstrijcu Arvidu Aunerju, ki je bil prepričljivo boljši. Košir je imel sicer 14. čas kvalifikacij. Tržičan je najprej na rdeči progi vpisal tretji čas, na modri pa nato 25., a se vseeno uvrstil med 16 najboljših. Za zmagovalcem kvalifikacij Italijanom Mauriziem Bormolinijem je zaostal 2,31 sekunde. Rok Marguč je bil 19., Tim Mastnak pa 22.

Bormolini je bil najboljši tudi v izločilnih bojih. Drugo zmago v svetovnem pokalu je dosegel, potem ko je v finalu premagal Aunerja. Tretji je bil Nemec Stefan Baumeister. V ženski konkurenca je bila tako kot v soboto najboljša Švicarka Julie Zogg, ki je v finalu premagala Avstrijko Danielo Ulbing, sicer najhitrejšo v kvalifikacijah. Tretje mesto je zasedla Švicarka Patrizia Kummer.

Edine Slovenke Glorie Kotnik ni v Banskem, potem ko si je v Scuolu v Švici poškodovala koleno. Kot je sporočila Smučarska zveza Slovenije, je bila Velenjčanka v Mariboru operirana, po vsej verjetnosti pa bo lahko nastopila na svetovnem prvenstvu v Gruziji med 19. februarjem in 5. marcem. "Iz kolena so mi uspešno odstranili del odkrušenega hrustanca, ki je povzročal bolečine. Sledi rehabilitacija, in če bo vse potekalo brez zapletov, bom do svetovnega prvenstva nared," je v soboto dejala za SZS.