Veselje Nike Križnar ob novi zmagi. Foto: EPA
Veselje Nike Križnar ob novi zmagi. Foto: EPA

Križnar je na Poljskem slavila po podobnem scenariju kot nazadnje v Franciji. Vodila je že po prvi seriji z 98,5 metra dolgim skokom pred Japonko Saro Takanaši in Kanadčanko Alexandrio Loutitt. Po polovici tekme je bila Prevc (99,5 m) četrta, Ajda Košnjek (94,5 m) na 12. in Katra Komar (92 m) na 14. mestu.

V drugi seriji je Križnar z najdaljšim skokom (102 m) le še potrdila vodstvo in zmago, na koncu je imela pred japonsko tekmico 15 točk prednosti. Na tretjem je ostala Kanadčanka. Prevc (98,5 m) je zadržala četrto mesto iz prve serije, do stopničk ji je zmanjkalo štiri točke in pol. Za dve mesti je napredovala Košnjek (90 m), prav tako pa Komar (92 m), ki sta se povzpeli na končno deseto oziroma 12. mesto.

Zmagovalna trojica. Foto: EPA
Zmagovalna trojica. Foto: EPA

"Zelo sem zadovoljna s svojimi skoki. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, a vseeno sem potem v drugem veliko nadoknadila, ker sem naredila res vrhunski skok. Doskok je bil danes perfekten. Ne vem, kaj naj sploh rečem. Tretja zmaga na poletni veliki nagradi. Sanjam ali se to res dogaja? Uživati čim dlje v tem. Jutri fokus na še eno tekmo, potem pa na zaslužen počitek," je po tretji poletni zmagi za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Križnar.

Skupno je Križnar po treh tekmah sezone v vodstvu z vsemi 300 točkami. Takanaši je s tremi drugimi mesti pri 240 točkah, Loutitt pa s tremi tretjimi pri 180. Prevc je četrta s 131 točkami, Košnjek 15. z 52, Komar pa dve mesti za njo (49).

Križnar slavila na tretji tekmi poletne velike nagrade

Slovenci znova brez točke
Slovenski smučarski skakalci tudi po tretji tekmi poletne velike nagrade ostajajo brez finalnih nastopov. Tokrat je bil na tekmi v Szczyrku na Poljskem na srednji skakalnici le Rok Oblak, ki je bil 38., potem ko je za skok 90,5 metra dobil 98,5 točke.

Oblak se je z 22. mestom kot edini prebil čez petkove kvalifikacije, medtem ko so Maksim Bartolj, Matija Vidic, Rok Masle in Jan Bombek pristali pri dnu uvrščenih na 52., 54., 55. in 56. mestu.

Do zmage, druge zaporedne na poletni veliki nagradi, pa je na današnji tekmi prišel vodilni v skupni razvrstitvi Bolgar Vladimir Zografski, ki je bil po prvi seriji šele na devetem mestu, v drugi seriji pa je s skokom dneva, ta je meril 106,5 metra, napredoval povsem na vrh.

Skupaj je zbral 257,3 točke, drugi je bil tretjeuvrščeni po prvi seriji, Poljak Aleksander Zniszczol, ki je zaostal 3,8 točke, tretji pa njegov rojak Piotr Žyla, ki je v finalni seriji pridobil eno mesto in na koncu zaostal 4,4 točke. Vodilni po prvem skoku, Norvežan Robert Johansson, je bil na koncu peti.

V nedeljo bosta na tem poljskem prizorišču še po ena tekma v ženski in moški konkurenci.