Foto: EPA
Foto: EPA

36-letni Celjan je na stopničke stopil 11. v karieri. Nazadnje mu je to uspelo na domači tekmi na Rogli, v Berchtesgadnu pa je odlično pripravljenost pokazal že s prvim časom kvalifikacij. Izločilne boje je začel z zmago v osmini finala, ko je bil za 24 stotink boljši od Italijana Aarona Marcha. V četrtfinalu je bil za šest stotink boljši od Kanadčana Arnauda Gaudeta. V polfinalu se je pomeril z Avstrijcem Fabianom Obmannom. V zgornjem delu je napravil napako, zaostal za tekmecem, česar ni mogel v nadaljevanju proge nadomestiti, in v cilj je prišel s sedmimi desetinkami zaostanka.

Obmann z zmago do globusa

Zadnja ovira pred odrom za zmagovalce je bil Američan Cody Winters. Marguč je deskal v odličnem ritmu, ki mu Winters ni bil kos. V spodnjem delu je imel Američan težave in nekaj vrat pred ciljem odstopil. Zmagal je Obmann, drugo mesto pa je zasedel še en Avstrijec Arvid Auner. Obmann je s prvo zmago kariere presenetljivo dobil tudi veliki kristalni globus. Tim Mastnak, šesti po kvalifikacijah, je v osmini finala odstopil, tako da se je med osem prebil Bolgar Radoslav Jankov.

Margučeva zmaga v boju za tretje mesto v Berchtesgadnu

Zmagovita vrnitev Ledecke, globus dobila Zogg

Povratnica po poškodbi, Ester Ledecka, je dobila tekmo deskark. Izjemna Čehinja, ki je bila prva že v kvalifikacijah, je v finalu ugnala Nemko Ramono Theresio Hofmeister, tretja pa je bila njena rojakinja Cheyenne Loch, ki je v osmini finala premagala Glorio Kotnik. Najboljša slovenska deskarka je imela 14. čas kvalifikacij, Nemka pa je bila v izločilnih bojih hitrejša sedem stotink. V četrtfinalu je izpadla Švicarka Julie Zogg, a osvojila seštevek paralelnih disciplin in veliki globus v pokalu.

Marguč z odlično vožnjo v malem finalu na stopničkah v Berchtesgadnu