Poslušaj celoten pogovor z Mikaelo Shiffrin!

Po prvi zmagi je Mikaela Shiffrin na Kronplatzu imela veliko obveznosti in res skušala čim prej v posteljo, vseeno je gledala nočni slalom iz Schladminga, ampak nikakor ni mogla zaspati, je zaupala Valu 202: "Zbudila sem se ob polnoči, ob treh, ob petih. In neprestano sem razmišljala: zakaj ne morem zaspati?! Kaj moram še dokazati? Zakaj se moje misli nikoli ne ugasnejo? Tako sem bila zjutraj res utrujena. Morda o tem že preveč govorim, ampak sem ravno v bolj nesrečnem delu mesečnega cikla, tako da sem že tako ali tako čustvena in utrujena. Tako da se je ta niz tekem ‘idealno’ povezal s tem. Včasih je to res malo težko uskladiti."

In kaj naredi Mikaela Shiffrin, ko je utrujena in je vsega preveč? Misli si: "Saj sta samo dve vožnji, samo dvakrat 60 sekund." In se prepriča: "60 sekund pa že lahko zdržim."

Zveni kar dobra ideja za premagovanje čustveno ali fizično napornih nalog. Ker so njene neprespane noči bolj izjema kot pravilo, nas je zanimalo, o čem sanja. Njena predstavnica za odnose z javnostmi ji je v smehu namignila, naj ne odgovori Alex. Torej ne Aleksander Aamodt Kilde.

Odgovor je šel v nepričakovano smer: "Čudne sanje imam, niso ravno pozitivne. Pogosto me tlačijo more. Prejšnjo noč sploh nisem spala in sanjala, bila sem res lačna. Čeprav smo imeli odlično večerjo, sem morala ob polnoči in ob treh zjutraj grizljati prigrizke. In potem nisem mogla zajtrkovati, ker sem bila preveč nervozna."