Enzo Smrekar je na čelu SZS-ja od januarja leta 2014. Foto: MMC RTV SLO/Andraž Kobe za Združenje Manager
Enzo Smrekar je na čelu SZS-ja od januarja leta 2014. Foto: MMC RTV SLO/Andraž Kobe za Združenje Manager

"Za zdaj so informacije za udeležbo na olimpijskih igrah precej podobne temu, kar se je dogajalo na poletnih olimpijskih igrah letos v Tokiu. Zelo verjetno bo omejeno število obiska. Zadnja informacija je celo, da bo obvezno, da bodo udeleženci cepljeni," je dejal Smrekar.

Upoštevajoč epidemiološke razmere in omejitve, povezane z epidemijo novega koronavirusa, smučarska zveza tudi letos ne bo pripravila tradicionalnega oktobrskega srečanja tekmovalcev z mediji in pokrovitelji pred začetkom zimske sezone. "Seveda bi bilo v tej predolimpijski sezoni popolnoma neodgovorno organizirati kar koli, kar bi ogrozilo zdravje športnikov. Zato se bomo držali več ali manj rutine lanskega leta," je dejal Smrekar.

"Oktobra bo prva tekma v alpskem smučanju v Söldnu in že tam bomo videli, kakšen bo tempo. Če bi sodili po poletnih tekmovanjih v smučarskih skokih, so bili pogoji udeležbe in funkcioniranja na prizoriščih enaki kot v pretekli sezoni, torej mehurčki, testiranja, izolirano, brez gledalcev," je povedal prvi mož SZS-ja.

"Olimpijske igre bodo pregled forme v tistem trenutku, ne bodo pa edini vrhunec sezone, vsekakor pa bodo pomembne. Sodeč po rezultatih v pretekli sezoni, v kateri so naši športniki imeli 42 uvrstitev na stopničke, šest medalj z nordijskega svetovnega prvenstva, nekaj zelo dobrih uvrstitev je bilo tudi na SP-ju v alpskem smučanju, smo optimistični. Moje pravilo je, da nikoli ne napovedujem medalj. Vseeno pa pravim, da če imamo tekmovalce med prvih pet ali med prvih deset, so priložnosti za medaljo zelo blizu," je razkril rezultatska pričakovanja.

Smučarska zveza Slovenije bo prihodnje leto na volilni skupščini izbirala novo vodstvo zveze. Smrekar, ki je na čelu ene največjih slovenskih športnih zvez od oktobra 2013, najprej kot vršilec dolžnosti predsednika po razhodu s predhodnikom Primožem Ulago, nato s polnim mandatom od januarja 2014, je po četrtkovi seji izvršilnega odbora v izjavi za STA potrdil, da se bo potegoval za še tretji mandat na položaju predsednika SZS-ja.

Volilna skupščina krovne nacionalne federacije bo predvidoma marca 2022 po Pokalu Vitranc v Kranjski Gori in pred sklepnim dejanjem sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici.

"Za nami je sanacijsko obdobje. Z letošnjo sezono smo praktično prišli na ničlo z dolgovi, poslujemo pozitivno in vse to skupaj je dobra osnova za naslednje obdobje pred nami, ki ga bomo raje kot sanacijsko poimenovali razvojno," je še dejal Smrekar.