Žan Kranjec je upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters
Žan Kranjec je upravičil vlogo favorita. Foto: Reuters

Kranjec je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa je zadržal prednost pred reprezentančnim kolegom Štefanom Hadalinom, ki je na drugem mestu v razvrstitvi tega tekmovanja za Kranjcem zaostal 59 stotink sekunde. Tretje mesto na tekmi je zasedel Noel Zwischenbrugger iz Avstrije z zaostankom 1,61 sekunde. Anže Gartner (+3,16) je bil sedmi, skupno pa tretji v razvrstitvi državnega prvenstva.

Pri ženskah so bile na prvih treh mestih v končni razvrstitvi tri Slovenke. Dvornik je slavila s prednostjo 37 stotink sekunde pred Ano Bucik in 55 stotink sekunde pred Niko Tomšič. Dvornik je vodila že po prvem delu veleslaloma, ki je potekal na presenetljivo dobro ohranjeni podkorenski strmini kljub zelo spomladanskim razmeram.

V Kranjski Gori bodo v soboto izpeljali še slaloma za državno prvenstvo. V okviru 32. državnega prvenstva Slovenije v alpskem smučanju bodo prihodnji teden izpeljali še tekme v hitrih disciplinah. Te bodo na Peci na Koroškem. V torek bosta na sporedu smuka, v sredo superveleslaloma in nato v četrtek še tekmi v alpski kombinaciji.

To je drugi naslov državnega veleslalomskega prvaka za Kranjca, ki je bil na državnem prvenstvu v veleslalomu najboljši že lani. V ženski konkurenci pa je bila pred enim letom najboljša Tina Robnik, ki trenutno okreva po poškodbi desne noge. Dvornik je osvojila svoj peti naslov državne prvakinje, drugega v veleslalomu.