Anamarija Lampič med drugi strelskim postankom, po katerem je morala v en kazenski krog. Dobro uvrstitev je zapravila pri streljanju leže, ko je od petih strelov zadela le dva. Foto: MMC RTV SLO
Anamarija Lampič med drugi strelskim postankom, po katerem je morala v en kazenski krog. Dobro uvrstitev je zapravila pri streljanju leže, ko je od petih strelov zadela le dva. Foto: MMC RTV SLO

Poleg Marte Olsbu Roeiseland (na strelišču je bila brezhibna), ki je slavila prvo posamično zmago v sezoni svetovnega pokala (in 18. v karieri), sta na oder za zmagovalki stopili še ena Norvežanka, Ingrid Landmark Tandrevold (en zgrešen strel), in Francozinja Anais Chevalier-Bouchet (1).

Polona Klemenčič izenačila naj uvrstitev kariere

"Tekaško super tekma"
Dobro je nastopila Polona Klemenčič. Tako leže kot stoje je imela po en zgrešen strel in je s 17. mestom izenačila svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. 17. je bila tudi v Hochfilznu na zasledovanju. "Z rezultatom moram biti zadovoljna, tekaško je bila to res super tekma. Res pa mi je zelo žal zadnjega strela stoje. Poskušala sem se zbrati, a mi je žal ta strel ušel. Rezultat je sedaj tak, kot je. Vseeno mislim, da je 'top 20' odličen rezultat zame."

Na prvem postanku trije zgrešeni streli
Anamarija Lampič je v sončnem vremenu (pri temperaturi +5 stopinj Celzija) končala na 40. mestu. Do ene točke v svetovnem pokalu jo je seveda pripeljal hiter tek, saj je imela najboljši čas. Na prvem strelskem postanku je bila trikrat nenatančna, na drugem pa enkrat. V teku je po drugem streljanju nadoknadila 18 mest.

"Tekaški nastop je bil ponovno tisti pravi. Odlično sem se počutila na tistem nivoju, kjer bi rada bila. Pri streljanju leže imam sedaj v zadnjem tednu nekaj težav, nekako ne najdem tistega občutka, ki sem ga imela celo zimo. Stoje pa sem dobro opravila, škoda zadnjega strela, ki je bil zelo blizu."

Elvira Öberg le 63.
V skupnem seštevku je Francozinja Julia Simon povišala prednost pred zasledovalkami. Po devetem mestu ima zdaj pred danes le 63. Švedinjo Elviro Öberg 108 točk naskoka. Tretja je Lisa Vittozzi, ki zaostaja 168 točk.

V soboto bosta na sporedu obe zasledovalni preizkušnji. Moška zasledovalna tekma bo na sporedu ob 13.50, ženska ob 15.45.

Sprint (Ž), 10 km:                  * 
 1. M. O. ROEISELAND   NOR 19:29,4 (0)
 2. I. L. TANDREVOLD   NOR   +20,5 (1)
 3. A. CHEVALIER-B.    FRA    29,3 (1)
 4. D. WIERER          ITA    35,4 (1)
 5. V. VOIGT           NEM    36,7 (0)
...                                   
17. P. KLEMENČIČ       SLO  1:16,3 (2)
40. A. LAMPIČ          SLO  1:49,5 (4)
                                      
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
Skupni vrstni red (15/21):             
  1. J. SIMON           FRA    843 točk
  2. E. ÖBERG           ŠVE    735     
  3. L. VITTOZZI        ITA    675     
 ...                                   
 39. A. LAMPIČ          SLO    107     
 41. P. KLEMENČIČ       SLO     91