Zasneženo prizorišče olimpijskih iger leta 2014. Foto: EPA
Zasneženo prizorišče olimpijskih iger leta 2014. Foto: EPA

Američanka Mikaela Shiffrin si je s tem že zagotovila tretji veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. S 1794 točkami ima 719 točk prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo (1075). Do konca svetovnega pokala je na rednem koledarju še sedem tekem.

Ruski prireditelji se z vremenskimi težavami srečujejo že ves teden. V nedeljo je bil v Rosa Hutorju predviden ženski smuk. Vnaprej so spremenili program in se odločili, da bodo izvedli dva superveleslaloma, saj zaradi slabega vremena tekmovalke v Rusiji niso mogle opraviti obveznega treninga smuka.

Že v petek, ko so morali odpovedati smukaško preizkušnjo, so imeli v Rosa Hutorju krepko več kot tri metre snega. V nedeljo naj bi se superveleslalom prav tako kot sobotni začel ob 8.30. Neposredni prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Napoved je spodbudna, saj naj bi sneženje prenehalo in naj bi bilo celo sončno vreme, toda organizatorje zdaj čaka še ogromno dela pri pripravi proge, je sporočila Mednarodna smučarska zveza. Poleg nedeljskega bo v tej zimi na sporedu le še superveleslalom ob koncu svetovnega pokala v andorskem smučarskem središču Soldu.