Štefan Hadalin in Miha Verdnik. Foto: Smučarska zveza Slovenije
Štefan Hadalin in Miha Verdnik. Foto: Smučarska zveza Slovenije

Predsednik panoge za alpsko smučanje Janez Bijol se je odločil, da bo prekinil sodelovanje z Miho Verdnikom, ki bo ostal na funkciji do 30. aprila, so danes sporočili s SZS-ja.

Sorodna novica Peter Prevc se je pridružil Petri Majdič, pred njima le Tina Maze

"Po rezultatsko najslabši sezoni v svetovnem pokalu po 17 letih, trenutnemu stanju v mladinskem in otroškem smučanju ter nujnosti po večji finančni disciplini in posvetovanju s člani odbora je bila sprejeta odločitev, da se sodelovanje z vodjo panoge za alpsko smučanje prekine s 30. aprilom 2024. Mihi Verdniku se zahvaljujemo za vse opravljeno delo. Želimo si, da bi še ostal del naše smučarske družine, tako bomo z njim opravili še dodatne pogovore," so v izjavi za javnost zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Več o novi kadrovski zasedbi bo znano po seji alpskega odbora, ki bo predvidoma 3. aprila.
Bijol je pred nekaj meseci, ko je nastopil mandat predsednika panoge za alpsko smučanje, v ospredje programa postavil vlaganje v mladinsko in otroško alpsko smučanje ter s tem vlaganje v prihodnost slovenskega smučanja.

Po opravljenem pregledu rezultatov, delovanja in finančnega poslovanja panoge se je odločil za kadrovsko spremembo v strokovnem vodstvu panoge. Preden je sprejel odločitev o prekinitvi sodelovanja z vodjem panoge, je opravil pogovore s člani alpskega odbora in drugimi deležniki.

Sorodna novica Štuhec za konec izjemna druga! Hütter izmaknila smukaški globus Gut-Behrami.

Slovenci skupaj stali na štiri stopničkah
Najboljša Slovenca v pretekli sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju sta bila Žan Kranjec in Ilka Štuhec. Kranjec je bil tretji na treh veleslalomih, Štuhec je bila enkrat na stopničkah, druga je bila na zadnjem smuku sezone. Kranjec je v veleslalomskem seštevku sezono končal kot peti najboljši, Štuhec pa kot osma najboljša v smukaškem seštevku.

Z napredkom se je izkazala Neja Dvornik, za katero je najboljša sezona. Andreja Slokar je v prvi sezoni po vrnitvi po poškodbi pričakovala več. Ana Bucik je v tej sezoni v primerjavi s prejšnjimi nazadovala, opazen je njen zdrs iz skupine najboljših slalomistk, izpadla je tudi iz prve jakostne skupine v veleslalomu.

Dve odmevni upokojitvi
Slovensko smučanje se je znašlo na prelomnici. Tekmovalno kariero sta končala Štefan Hadalin in Meta Hrovat, v ozadju pa za zdaj ni smučarjev oziroma smučark, ki bi ju lahko hitro nadomestili v ekipi za svetovni pokal. V oči bode generacijska vrzel. Od članov ženske in moške ekipe za svetovni pokal je bila le Neja Dvornik rojena po letu 2000.