Alexa Pullina so neuspešno oživljali. Foto: Reuters
Alexa Pullina so neuspešno oživljali. Foto: Reuters

Pullin se je potapljal na vdih na umetnem grebenu Palm Beach v Queenslandu, kjer ga je neodzivnega našel drug potapljač. Kljub oživljanju za 32-letnika ni bilo pomoči.

Alex Chumpy Pullin je bil nosilec dveh zlatih medalj s svetovnih prvenstev leta 2011 in 2013. Srebrno medaljo v deskarskem krosu je leta 2016 dobil na zimskih igrah X v Aspnu. Na SP-ju leta 2017 v Sierri Nevadi je bil tretji. Avstralijo je zastopal na zimskih OI leta 2010 v Vancouvru, 2014 v Sočiju in 2018 v Pjongčangu.

Policija zvezne države Queensland je sporočila, da je moški v sredo zjutraj plaval na umetnem grebenu ob Palm Beachu na znameniti "zlati obali" Gold Coast, ko naj bi v vodi izgubil zavest.

Moškega je na oceanskem dnu našel drug potapljač, ki je poklical pomoč. Pripadniki reševalne službe so ga izvlekli na obalo in poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je moškega oživljala, a neuspešno.

Pullin je bil znan kot navdušenec nad podvodnim ribolovom, potapljal se je na vdih in lovil ribe s puško, bil je tudi navdušen deskar na valovih. Na Instagramu je redno objavljal fotografije s svojih potopov.