Andreja Slokar se lahko pohvali z dvema zmagama v svetovnem pokalu, a tik pred začetkom nove zime se je poškodovala. Foto: Reuters
Andreja Slokar se lahko pohvali z dvema zmagama v svetovnem pokalu, a tik pred začetkom nove zime se je poškodovala. Foto: Reuters

“Andreja Slokar je na današnjem treningu padla in si poškodovala levo koleno. Trenutno je na poti v bolnišnico v Merano, kjer ji bodo opravili magnetno resonanco. Po pregledu se bo takoj odpravila v Slovenijo na nadaljnje preiskave,” so dopoldne sporočili iz Smučarske zveze Slovenije in dodali, da bodo o tem, za kakšno poškodbo točno gre, medije in javnost obvestili, ko bo znanih več podrobnosti.

Časopis Dnevnik piše, da je magnetna resonanca v Innsbrucku pokazala, da si je Ajdovka med treningom veleslaloma strgala prednje križne vezi v levem kolenu in da jo na Tirolskem čaka operacija. Operiral jo bo Christian Fink, ki ji je pred dvema letoma opravil že manjši poseg v desnem kolenu. Sezona je zanjo končana, dodaja Dnevnik.

Andreja Slokar je v prejšnji sezoni navdušila z dvema zmagama, prvencema: na paralelnem veleslalomu 13. novembra lani v Lech/Zürsu ter nato še na finalnem slalomu 19. marca v Meribelu, kjer bo februarja tudi svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Slalomska specialistka je preteklo sezono končala kot osma slalomistka in 23. smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Koliko Slovenk sploh bo v Söldnu?

Nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo začela čez dober teden na tradicionalni uvodni tekmi na ledeniku v Söldnu. Smučarke imajo veleslalom na sporedu v soboto, 22. oktobra, smučarji pa v nedeljo, 23. oktobra. Prenos Söldna in vseh tekem alpskega smučanja spremljajte na TV SLO 2/MMC-ju!

Za nastop v Söldnu so tako za zdaj zanesljivi slovenski udeleženci Ana Bucik in Neja Dvornik pri ženskah in olimpijski podprvak Žan Kranjec ter Štefan Hadalin pri moških.

Poškodba Andreje Slokar je le naslednja v vrsti poškodb, ki pestijo slovenske alpske smučarke in smučarje. Meta Hrovat je na zadnjih treningih znova začutila resnejše bolečine v kolenu, ki si ga je poškodovala marca na tekmi v Lenzerheideju. Zaradi zlomljene kolenske kosti ledeniško uverturo v zimo 2022/23 izpušča Tina Robnik. Izguba celotne sezone grozi smukaču Boštjanu Klinetu, ki se je huje poškodoval na majskem treningu in testiranju opreme.