"Gasilska" fotografija zimskih športnikov v Planici. Foto: BoBo
Domen Prevc se najbolj veseli poletov v Planici in Vikersundu

Smučarska tekačica Anamarija Lampič, najboljša slovenska športnica lanskega leta, tokrat ni bila v dolini pod Poncami, ker je na pripravah v Val Senalesu, kamor je takoj po medijskih obveznostih odpotovala tudi preostala slovenska reprezentanca. Lampičeva je z Evo Urevc letos na SP-ju v Oberstdorfu osvojila bronasto medaljo v ekipnem šprintu. "Pripravljena sem dobro, ne dvomim, da smo lahko uspešni, Upam, da bova z Anamarijo Lampič in drugimi dobro pripravljeni za nove vrhunske rezultate," se nadeja Eva Urevc.

Deskar Žan Košir, dobitnik treh olimpijskih medalj, si je zaželel, da bi bil mogoče nekoliko mlajši. "Izkušnje sicer malo pomagajo, a tudi omejujejo. Imam še motivacijo, nisem še dosegel vsega, zato se tudi nisem odločil, da bi končal kariero. Temeljito sem se pripravljal v odličnih razmerah na ledenikih in upam, da si bom vzel tudi dovolj počitka, kar je lahko včasih ključ do zmage," je dejal 37-letni Košir, ki mu v bogati zbirki medalj manjka olimpijsko zlato.

Eden izmed favoritov za visoka mesta na OI bo tudi biatlonec Jakov Fak. "Želim si biti čim boljši kot vsako sezono. Iz leta v leto je to težje, a skušam doseči izide, ki zadovoljujejo moje ambicije. Potem je vse lažje. Želim si, da bi se lahko na prve tekme čez mesec dni pripravljali doma na Pokljuki," je dejal 34-letni Fak.

Skakalka Nika Križnar, prva slovenska dobitnica velikega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu, se veseli tekme na Ljubnem na novega leta dan, ko bo za Slovenke poleg OI ena izmed najpomembnejših tekem. "Moram še popraviti nekaj v tehniki. Sem na pravi pot in komaj čakam na olimpijske igre. Veselim se že tudi tekme na Ljubnem. Konec novembra pa bomo imeli prve tekme v Rusiji, kjer rada tekmujem, četudi mi hrana tam ni všeč," je povedala Križnar, ki si tako kot tudi Anže Lanišek in drugi želi, da bi bila najbolje pripravljen na OI.

Predstavitve se niso udeležili člani in članice reprezentance v tehničnih disciplinah alpskega smučanja, ki so lep dan izkoristili za zadnji del priprav na veleslalomsko premiero sezone v Söldnu 23. in 24. oktobra. Manjkala je tudi dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec.

Slovenski zimski športniki že odštevajo dneve do Pekinga