Gorazd Bertoncelj je zadovoljen z začetkom sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Bertoncelj je zadovoljen z začetkom sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Čez slabih 14 dni bodo najboljši tekmovali na prvi tekmi poletne velike nagrade na Poljskem, Bertoncelj pa pri svojih varovancih vidi napredek. Prvo slovensko ime tekem v Kranju je bil Timi Zajc, ki si je v petek razdelil zmago, v soboto pa je bil drugi. Peter Prevc je bil peti in sedmi. Poleg njiju je na obeh tekmah skakalo še po deset njunih reprezentančnih kolegov, ki so se tudi dobro odrezali.

Sorodna novica Zajcu razmere za štiri desetinke "ukradle" zmago

V tehniki so še rezerve
"Rezultati so solidni, v tehniki so bile rezerve, ni bilo tako kot na treningih. Glavni cilj je bila realizacija skokov s treninga," je trenutno pripravljenost slovenskih orlov ocenil Bertoncelj. Fantje so tradicionalno najprej krepili fizično pripravljenost, zdaj pa trdo delajo na skakalnici: "V zadnjem tednu smo malo znižali intenzivnost treningov, da bi bili na kranjskih tekmah čim bolj sveži. Za nami sta dva meseca in pol trdega treninga, nič nismo popuščali."

Bertoncelj zadovoljen
Ker je Bertoncelj s fanti delal že v prejšnji sezoni, je lahko potegnil tudi vzporednice: "Pozna se napredek, večina fantov je zdravih. Nismo začeli z ničle, ampak končali z lansko sezono in to nadgrajujemo na treningih. Imamo pet ali šest konstantno dobrih tekmovalcev, ki so izenačeni, kar je dobro za interno vzdušje in rivalstvo v ekipi. Nekateri se bolje odzivajo, drugi slabše, a tako je. Za zdaj smo s posamezniki zadovoljni."

Klimov stopil na najvišjo stopničko v Kranju, Zajc 2.

Letos malce pohiteli
Prihodnjo soboto, 20. julija, se bo na Poljskem začela poletna velika nagrada. V primerjavi z lansko sezono bodo skakalci že prej opravili nekaj skokov na 120-metrski skakalnici. "V prihodnjem tednu sledi 120-metrska skakalnica v Planici, potem pa je že tekma v Wisli. Lansko sezono je bil prvi tak skok šele v Wisli, letos pa smo malo pohiteli. Poskušali smo bolj poenostaviti trening in manj 'komplicirati'," pravi Bertoncelj.

V ekipni tekmi po stopničke
Bertoncelj je v Kranju razkril, da bodo v Wislo odpotovali z najboljšo ekipo, ki jo trenutno imajo: "Ogrodje bo A-ekipa, dodali bomo pa še kakšnega iz B ali mladinca. Peter Prevc, Timi Zajc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Anže Lanišek pa zagotovo potujejo na Poljsko. Želja je, da se pokažemo kot resna ekipa, na katero je treba računati tudi v zimski sezoni. Na ekipni tekmi je želja, da se vmešamo v boj za stopničke, na posamični pa uvrstitve med deseterico, šesterico ali kaj višje."