Biatlonci se bodo za točke svetovnega pokala spet merili drugi teden januarja. Foto: AP
Biatlonci se bodo za točke svetovnega pokala spet merili drugi teden januarja. Foto: AP

Pri moških so že na sobotnem sprintu manjkali Jakov Fak, Klemen Bauer in Alex Cisar, v nedeljo pa sta se omenjeni trojici pridružila še preostala iz svetovnega pokala Rok Tršan in Miha Dovžan, ki sta v soboto v sprintu osvojila prvo in tretje mesto.

Ponujeno je najbolje izkoristil Planko, ki je tako kot Anton Vidmar (Brdo) zgrešil tri strele, na koncu pa je tekmovalca ločilo 1:05 minute. Tesneje je bilo v boju za drugo mesto, saj je Matic Repnik (Ihan) za Vidmarjem zaostal vsega sedem sekund, v kazenskem krogu pa se je zavrtel dvakrat.

V ženski konkurenci je na 7,5 km naslov osvojila Polona Klemenčič. Ta je imela po treh kazenskih krogih slabih šest sekund prednosti pred Niko Vindišar (Gorje), ki je zgrešila dva strela. Do zadnjega streljanja je bila v boju za zmago tudi mlada Lena Repinc (Bohinj), ki pa je na zadnjem strelskem postanku dvema zgrešenima streloma s prvih treh dodala še dva in zdrsnila na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. V hudem boju je obdržala debelo sekundo naskoka pred Leo Einfalt (Triglav), zmagovalko sprinta, ki je morala v kazenski krog petkrat.

Predvsem ženska tekma je znova potrdila, da uveljavljena slovenska ekipa v svetovnem pokalu dobiva konkurenco vsaj v Repinčevi in mladi Klari Vindišar, ki je bila danes peta.