Tim Mastnak je le sestavil mozaik in se je na avstrijskem Koroškem z drugim mestom prvič v sezoni veselil zmagovalnih stopničk. Foto: Smučarska zveza Slovenije/Miha Matavž
Tim Mastnak je le sestavil mozaik in se je na avstrijskem Koroškem z drugim mestom prvič v sezoni veselil zmagovalnih stopničk. Foto: Smučarska zveza Slovenije/Miha Matavž

To so prve zmagovalne stopničke slovenskih deskarjev v letošnji sezoni, takšen razplet pa je bilo slutiti že po dopoldanskih kvalifikacijah, v katerih je bil Tim Mastnak najhitrejši. V osmini finala je izločil Nemca Elisa Huberja, ki je sicer začel hitreje, a na koncu je bil Slovenec prepričljivo boljši (+0,59). Podobno je bilo v četrtfinalu, v katerem je Mastnak opravil z Avstrijcem Lukasom Mathiesom, pa tudi v polfinalu, v katerem si je Italijan Roland Fischnaller do vmesnega časa priboril 68 stotink prednosti, v cilju pa je bil 30-letni Celjan hitrejši za osem stotink.

Finale v Simonhöheju: Fischnaller - Mastnak

V velikem finalu je bil tekmec iz Nemčije sredi proge v rahli prednosti, Mastnak pa se spet ni predal, a je na koncu zmanjkalo 10 stotink. To je peta zmaga v karieri za Baumeistra. Mastnak je četrtič nastopil v velikem finalu in bil prvič poražen.

"Danes mi je spet uspelo pokazati zelo dobre vožnje. Na žalost mi je v finalu malce zmanjkalo, ampak tudi to še pride, saj deskam dobro. Moram samo ostati miren, saj se zavedam, da sem hiter," je povedal Mastnak.

V malem finalu je bil Roland Fischnaller za 44. stopničke v karieri hitrejši od Švicarja Nevina Galmarinija.

To je bila zadnja tekma deskarjev pred olimpijskimi igrami. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Mastnak četrti.

Nastop Tima Mastnaka v polfinalu

V kvalifikacijah je bil Mastnak na obeh progah s skupnim časom 1:00,17 za 89 stotink hitrejši od drugouvrščenega Italijana Aarona Marcha. Nastop na rdeči progi se je v kvalifikacijah ponesrečil Žanu Koširju, ki je tako ostal brez nastopa med 16 najboljšimi. Predtem je na modri progi dosegel tretji čas, skupaj pa je zasedel 30. mesto.

Pri ženskah je bila Poljakinja Aleksandra Krol v finalu boljša od Avstrijke Julie Dujmovits. Tretje mesto je osvojila Nemka Melanie Hochreiter. Slovenki: Gloria Kotnik 21., Sara Goltes 46.

Mastnak v odlični formi na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami

DESKANJE NA SNEGU – SVETOVNI POKAL

Paralelni veleslalom, Simonhöhe

Izločilni boji (M):

Kvalifikacije:

Moški

Ženske