Killington v New Hampshiru gosti prve tekme smučark, ki jih nato čaka selitev v Kanado v Lake Louise. Foto: Reuters
Killington v New Hampshiru gosti prve tekme smučark, ki jih nato čaka selitev v Kanado v Lake Louise. Foto: Reuters

Karavana svetovnega pokala v alpskem smučanju se je po uvodnih tekmah na stari celini v obeh tehničnih disciplinah preselila v Severno Ameriko.

V največjem zimsko športnem središču na ameriški vzhodni obali bo pestro že v petek pozno popoldne po krajevnem času, ko bo na sporedu žreb startnih številk s slovensko prvokategornico Meto Hrovat. Kranjskogorčanki sicer uvodni tekmi nista uspeli, v Söldnu je v drugi vožnji veleslaloma, slalomsko tekmo v Leviju pa končala že po prvi vožnji. Cilj je popraviti vtis in zadržati izhodišče med najboljšimi.

Ob Hrovatovi bosta na sobotnem veleslalomu nastopili še Tina Robnik in Ana Bucik. Na nedeljskem slalomu bo Robnikovo zamenjala Maruša Ferk, ki je bila lani v Killiongtonu z 22. mestom najboljša Slovenka.

Slovenski smučarji želijo izboljšati rezultat v Lake Louisu

Na smuku četverica, v na super-G-ju peterica
Moški del belega cirkusa je v Kanadi. V smučarskem središču Lake Louise v najstarejšem kanadskem narodnem parku se bo tudi letos začel svetovni pokal v hitrih disciplinah. Na sobotnem smuku bodo nastopili Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat. Standardni četverici, ki je na tem smuku, dobil ga je Avstrijec Max Franz, sezono začela tudi lani, se bo v nedeljo na superveleslalomu pridružil Tilen Debelak. Na prizorišču izkušnje nabira tudi Nejc Naraločnik, ki se bo v prihodnje prav gotovo pridružil ekipi in dobil priložnost nastopa na tekmah najvišjega ranga.