Ruski biatlonec Anton Šipulin je presenetil s koncem kariere. Foto: EPA
Ruski biatlonec Anton Šipulin je presenetil s koncem kariere. Foto: EPA

Šipulin je danes na novinarski konferenci v Moskvi povedal, da bo tekmovanje v Gelsenkirchnu v Nemčiji 29. decembra njegova zadnja tekma v karieri.

Nočem se več mučiti in spravljati v slabo voljo svoje navijače in moje najbližje. Nimam več potrebne motivacije. Ne bežim od težav. Jaz sem čist. To so samo provokacije. Hočem biti zbran za stvar, ki jo najraje počnem, vendar mi taka namigovanja odvračajo pozornost. Biatlon mi zato ni več v veselje.
Anton Šipulin

Ne beži od težav
"Nočem se več mučiti in spravljati v slabo voljo svoje navijače in moje najbližje. Nimam več potrebne motivacije," je njegove izjave prenesla ruska tiskovna agencija Ria Novosti. "Ne bežim od težav. Jaz sem čist," je nadaljeval Šipulin, ki se je močno obregnil ob zadnjo preiskavo avstrijskih organov pregona v zvezi z nastopom ruskih biatloncev na lanskem svetovnem prvenstvu v Hochfilznu. "To so samo provokacije. Hočem biti zbran za stvar, ki jo najraje počnem, vendar mi taka namigovanja odvračajo pozornost. Biatlon mi zato ni več v veselje," je povedal 31-letni Rus.

Vedno pri vrhu
Šipulin, ki zaradi prepovedi Mednarodnega olimpijskega komiteja letos ni smel tekmovati na olimpijskih igrah v Južni Koreji, velja za enega najboljših biatloncev zadnjih let. Od 2014 je vselej sezono v skupnem seštevku končal med prvimi petimi: 2015 je bil drugi, 2016 tretji, 2017 spet drugi, v lanski sezoni pa tretji.

11 zmag v svetovnem pokalu
V svetovnem pokalu ima enajst zmag, od tega tri na Pokljuki, in 43 stopničk. Na svetovnih prvenstvih je osvojil sedem medalj, 2015 je bil tudi svetovni prvak v štafeti, 2014 pa je v Sočiju osvojil zlato medaljo z rusko štafeto.