Srebrni kvartet. Foto: BoBo
Srebrni kvartet. Foto: BoBo

Slovenija je vodila praktično vso tekmo, sedem skupin, v zadnji pa jo je prehitela Avstrija. Bron so osvojili Nemci, ki so zaostali za 19,7 točke.

Za konec MSP-ja v Planici mešana skakalna ekipa srebrna

Tri medalje za Erzar
Slovenijo so zastopali Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar in Rok Masle. Erzar je tako osvojila tri medalje (dve zlati in eno srebrno).

Bodlaj je v prvi seriji skočila 98 metrov, kar je bila najdaljša daljava uvodne skupine, razpoložen je bil tudi Drinovec (96,0). V tretji skupini je bila spet prepričljiva Erzar (97,5), Masle (89,5) pa je bil soliden.

Embacher skočil do zlata
V drugi seriji je Bodlaj skočila 97 metrov, Drinovec pa 95,5. Erzar je spet zablestela s 96 metri. Masle je v zadnji skupini skočil 90,5, kar je bilo premalo za Avstrijca Stephana Embacherja (97,5).

Tekmo mešanih tekaških štafet 4 x 5 km je dobila Švedska pred Norveško (+13,9) in Italijo (+45,1). Slovenija je bila 16. z zaostankom dobrih šestih minut. Slovenija je v konkurenci 22 reprezentanc nastopala v postavi Bor Petrovič, Lucija Medja, Tine Šporn in Tia Janežič.

Švedi so dobili mešano tekaško štafeto. Foto: MMC RTV SLO
Švedi so dobili mešano tekaško štafeto. Foto: MMC RTV SLO

Na mešani tekaški štafeti v konkurenci mlajših članov oz. članic (U-23) je zmagala Kanada pred Francijo (+0,7 sekunde) in Švedsko (+0,8). Norveška je bila le sedma. Med 16 reprezentancami je bila tudi Slovenija v postavi Nejc Štern, Zala Šepič, Boštjan Korošec in Eva Močnik. Osvojila je 15. mesto z zaostankom sedmih minut in 52 sekund.

Napet finiš mešanih štafet v konkurenci mlajših članov in članic. Foto: MMC RTV SLO
Napet finiš mešanih štafet v konkurenci mlajših članov in članic. Foto: MMC RTV SLO

Slovenija je do zdaj osvojila tri medalje, od tega dve zlati.

SP v Planici

Skoki, ekipna mešana tekma