"Razmišljala sem, da bi oprala smučarsko opremo, ampak sem si to predstavljala drugače," je na Instagramu zapisala Ilka Štuhec, ko jo je danes v Sočiju zmočilo in so morali odpovedati trening smuka.Foto: Instagram

Organizatorji smukov svetovnega pokala, ki sta načrtovana ob koncu tedna, imajo težave pri pripravi tekmovanj. V Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji je bil danes na sporedu prvi trening pred sobotno sedmo smukaško preizkušnjo sezone. Vreme je bilo lepo, toda po sneženju sredi tedna proga Kandahar še ni utrjena. Teren je preprosto prenevaren, zato bodo edini trening izpeljali v petek.

V Garmischu so tudi Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat, Boštjan Kline in Nejc Naraločnik. Kline je pred natanko štirimi leti v Garmischu z drugim mestom prvič stopil na smukaške stopničke svetovnega pokala. V zadnjem času je Kline v hudi krizi, zadnje smukaške točke je osvojil pred letom dni v Wengnu (27.). O krizi smukačev je v torek za MMC razmišljal tudi legendarni trener Filip Gartner.

Nič bolje ne gre njegovim kolegom – slovenska moška ekipa za hitre discipline je na šestih smukih v tej sezoni osvojila zgolj 16 točk – na uvodnem smuku 30. novembra v Lake Louisu, ko je bil Kosi 20., Martin Čater pa 26.

Namesto na Kitajsko v Avstrijo
Priložnosti za popravni izpit je vse manj. Zaradi izbruha epidemije koronavirusa so odpovedali kitajsko olimpijsko generalko v Jančingu s smukom in superveleslalomom 15. in 16. februarja, prav danes pa je Avstrijska smučarska zveza sporočila, da bo tekmo gostil Saalbachu. Moški smuk bo 13. februarja ob 12.45, superveleslalom pa dan pozneje ob 11.00. Tekmi bosta tako na sporedu že v četrtek in petek, razlog pa so televizijski prenosi, saj 15. in 16. februarja ni prostega termina za prenos.

Marca so na moškem koledarju hitrih disciplin le še postaji v Kvitfjellu in finale sezone v Cortini.

Edini trening pred sobotno tekmo?
Alpske smučarke so (brez vodilne v svetovnem pokalu Mikaele Shiffrin, ki v Rusijo ni odpotovala in se je raje odločila za trening) ta teden na olimpijski progi Roza Hutor nad Sočijem, kjer so zaradi slabega vremena (dež, megla) odpovedali že dva treninga smuka. K sreči je vremenska napoved za konec tedna boljša, padavin ne bo.

Če bo odpadel še petkov trening, je edina možnost, da ga izpeljejo v soboto pred tekmo, ki je predvidena ob 9.30 po srednjeevropskem času. Nedeljski superveleslalom naj bi izpeljali po načrtih.

Prenosi vseh tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju na TV SLO 2.