Prihodnji teden se bo začela sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prenosi bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju. Foto: EPA
Prihodnji teden se bo začela sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prenosi bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju. Foto: EPA

Iz Mednarodne smučarske zveze so sporočili, da je njihov snežni nadzornik razmere na progi in stanje snežne podlage na ledeniku Rettenbach, kjer bosta 17. in 18. oktobra veleslaloma, ocenil kot pozitivne.

Trenutno tako kaže, da razmere, na katere imajo organizatorji vpliv, ne ovirajo načrtovane izvedbe štirih veleslalomskih voženj. Alpske smučarke bodo tekmovale v soboto, 17. oktobra, moški pa naslednji dan, 18. oktobra.

Če so vremenske in snežne okoliščine trenutno na strani organizatorjev svetovnega pokala, pa bosta uvodni tekmi nove zimske sezone prvič potekali v znamenju težkih razmer zaradi pandemije novega koronavirusa.

Na štartu preizkušenj v pogorju Ötztala ne bodo dovolili prihoda gledalcev. V Söldnu bodo pozorni tudi na to, da bodo imele posamezne skupine ljudi, ki so nujne za samo izvedbo tekmovanja, čim manj medsebojnih stikov in, če že, potem le pod posebnimi higienskimi in varnostnimi predpisi.

Osnovna zahteva za pozitivno akreditacijo ter navzočnost na ledeniku je negativni izvid testa na okužbo z novim koronavirusom. Vsi udeleženci, tekmovalci, njihovi trenerji in serviserji, delavci ob progi, predstavniki izbranih medijev bodo morali opraviti test na okužbo, preden se bodo lahko z gondolo zapeljali na ledenik nad Söldnom.

V Söldnu bodo od Slovencev nastopili Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Zmagovalec lanskega moškega veleslaloma v Söldnu je bil Francoz Alexis Pinturault, Kranjec je bil tretji. Žensko tekmo je dobila Novozelandka Alice Robinson.