Klaus Kröll je dobil zadnji superveleslalom v Kitzbühlu. Foto: Reuters
Klaus Kröll je dobil zadnji superveleslalom v Kitzbühlu. Foto: Reuters
Patrick Staudacher
Naslov prvaka bo branil Patrick Staudacher. Foto: EPA
Veliko kandidatov za zlato

Hermann Maier (Lake Louise), Aksel Lund Svindal (Beaver Creek), Werner Heel (Val Gardena) in Klaus Kröll (Kitzbühel) so imena, ki so v tej zimi stopila na najvišjo stopničko na superveleslalomskih tekmah svetovnega pokala. Nevaren bo tudi Švicar Didier Defago, ki se je nazadnje izkazal s smukaškima zmagama v Wengnu in Kitzbühlu.

Na Švedskem senzacija Staudacherja
Pred dvema letoma je na svetovnem prvenstvu v Aareju senzacionalno slavil Italijan Patrick Staudacher, ki ima letos najboljša dosežka iz Val Gardene in Kitzbühla, 8. in 13. mesto.

Najboljši slovenski uvrstitvi sta v Beaver Creeku in na Petelinjem grebenu pred 10 dnevi prismučala Aleš Gorza in Andrej Jerman, ki sta bila deveta. Poleg njiju bo v Val d'Iseru nastopil še Rok Perko.

Raich iz boja za vrh ne izključuje niti sebe
Eden najboljših smučarjev zadnjih let, Benjamin Raich, med glavne favorite uvršča Maierja, Bodeja Millerja in Svindala, iz boja za visoka mesta pa ne izključuje niti sebe, saj je decembra ob zmagi v superkombinaciji v Val d'Iseru v superveleslalomu zasedel 4. mesto. V tej disciplini je bil, presenetljivo, bronast na SP-ju v Bormiu pred štirimi leti.

Njegov 36-letni reprezentančni kolega Maier, ki vodi v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala in je bil svetovni prvak pred 10 leti v Vailu, se zadnje dni ubada s prehladom, zato je v ponedeljek izpustil zadnji trening v Saalbachu.

Kostelić poškodovan
Ivica Kostelić
ne bo nastopil, saj ga precej ovira poškodba hrbta, ki jo je staknil na treningu. Najbrž ga ne bo niti na sobotnem smuku, vprašljiv pa je celo njegov nastop v kombinaciji prihodnji ponedeljek. Superveleslalom se bo začel ob 11.00, tudi s prenosom na TV Slovenija 2.

 
Izidi iz Aareja 2007:
1. P. STAUDACHER ITA 1:14,30 2. F. STROBL AVT +0,32 3. B. KERNEN ŠVI 0,62 ... 19. A. GORZA SLO 1,16 23. A. JERMAN SLO 1,33 44. A. ŠPORN SLO 2,80

Štartna lista:
1 A. WEIBRECHT ZDA 2 R. DIXON KAN 6 P. STAUDACHER ITA 9 B. RAICH AVT 11 C. INNERHOFER ITA 12 B. MILLER ZDA 13 K. KRÖLL AVT 14 M. BÜCHEL LIE 15 M. WALCHHOFER AVT 16 D. CUCHE ŠVI 17 E. GUAY KAN 18 W. HEEL ITA 19 A.-L. SVINDAL NOR 20 H. MAIER AVT 21 D. DEFAGO ŠVI 23 A. GORZA SLO 25 A. JERMAN SLO 32 R. PERKO SLO

M. R.

Veliko kandidatov za zlato