Lindsey Vonn je bila pred štirimi leti dvakrat četrta, pred dvema letoma dvakrat srebrna, v Val d'Iseru pa je nastopila zlata doba. Foto: Reuters
Lindsey Vonn je bila pred štirimi leti dvakrat četrta, pred dvema letoma dvakrat srebrna, v Val d'Iseru pa je nastopila zlata doba. Foto: Reuters
Lara Gut
Lara Gut je bila prva od favoritinj, ki se je pognala s štarta. Njen čas je izboljšala le Vonnova. Foto: EPA
Vonnova še drugič zlata
Smukaški nastop Tine Maze

Črnjanka je v svojem prvem smukaškem nastopu na SP-jih stik z vodilnimi držala le v zgornjem delu proge, na koncu pa brez vidnejše napake z velikim zaostankom 2 sekund in 33 stotink zasedla 14. mesto: "Nisem imela preveč sreče z vidljivostjo. Vseeno sem napadala. V spodnjem delu sem naredila manjšo napako. Lahko sem kar zadovoljna, več nisem mogla narediti."

Američanka najhitrejša na vseh vmesnih časih
Razplet na vrhu ni bil presenetljiv. 24-letna Vonnova je potrdila primat v hitrih disciplinah in naslovu v superveleslalomu dodala še zlato v smuku. Na progo se je podala kot 21, vodila je na vseh vmesnih časih. Na koncu je drugouvrščeno Laro Gut prehitela za dobre pol sekunde.

Do zmage z moževo pomočjo
"Na štartu sem bila zelo živčna, zato sem prosila moža Thomasa, ki me ponavadi čaka v ciljni areni, da ostane z menoj na vrhu do samega štarta. Gutova je odpeljala odlično. Ko sem prišla v cilj, nisem vedela, ali sem naredila dovolj za zmago. Na koncu se je izkazalo, da je šlo za brezhibno vožnjo," je povedala vedno nasmejana Američanka.

Drugo srebro za švicarsko najstnico
Švicarka se pri 17 letih veseli že druge medalje na svetovnih prvenstvih. Pred dvema dnevoma je bila prav tako druga v superkombinaciji. Tretja je bila Italijanka Nadia Fanchini, ki je za Gutovo zaostala le za 5 stotink.

Pärsonova po napaki le 12.
Odlično je bila na progi branilka naslova iz Aareja Anja Pärson, ki pa je v spodnjem delu naredila večjo napako. Končala je na 12. mestu.

Tekma bi sicer morala biti že v nedeljo, vendar je bila zaradi slabega vremena odpovedana.


Končni vrstni red:                   
 1. L. VONN            ZDA    1:30,31
2. L. GUT ŠVI +0,52
3. N. FANCHINI ITA 0,57
4. E. GÖRGL AVT 0,93
5. M. ROLLAND FRA 1,14
6. M. MARCHAND ARVIER FRA 1,20
7. A. FISCHBACHER ITA 1,57
8. W. SIORPAES ITA 2,00
9. S. COOK ZDA 2,06
10. M. RIESCH NEM 2,11
11. E. BRYDON KAN 2,13
12. A. PÄRSON ŠVE 2,32
. A. REVILLET FRA 2,32
14. T. MAZE SLO 2,33
22. M. FERK SLO 3,30
25. M. ROBNIK SLO 4,25
Odstop: Gisin, Janyk, Fenninger R. K.
 









							

			
			
Vonnova še drugič zlata
Smukaški nastop Tine Maze