Andrea Massi je z mislimi že pri slalomu. Foto: BoBo
Andrea Massi je z mislimi že pri slalomu. Foto: BoBo
Fenningerjeva kljub veliki napaki do zlata
Tina zadovoljna s koncem vprašanj o 5 medaljah

"Peto mesto ni izid za smeti, malo je zmanjkalo za medaljo. Treba je biti realen. Mislim, da je peto mesto dober izid," je po četrti disciplini na svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku dejal Massi.

Tina pokazala preveč spoštovanja
Trener Tine Maze Valerio Ghirardi je postavil prvo progo, na kateri je njegova varovanka za 1,1 sekunde zaostala za poznejšo svetovno prvakinjo zmagovalko Anno Fenninger. Massi je pojasnil: "Ghirardi je postavil dobro progo. Tina je začetek proge, položne dele in grbine opravila s prevelikim spoštovanjem. 'Kasirala' je sekundo, in to je bilo na koncu usodno."

Peto mesto ni tragedija
Fennigerjeva je za skoraj sekundo in pol premagala vse tekmice. "Fennigerjeva je v obeh vožnjah nastopila brez spoštovanja, veliko je tvegala in na drugi progi skoraj zletela s proge. Če tega nisi napravil, si bil takoj sekundo zadaj. V predzadnji strmini, ki je bila v senci, Mazejeva ni napravila, kar zna. Bila je preveč pasivna. Cilj je bila kolajna, do tega je le malo zmanjkalo, toda ni nobene tragedije," je ocenil Massi.

Znanje bo treba dvigniti na najvišjo raven
Do konca prvenstva je še slalom, ki bo na sporedu v soboto. "Slalom smo tu trenirali in tekmovali. Ima prednost, ker je tekmovala že v kombinaciji. Proge se bo treba lotiti drugače že od začetka, od A do Ž. V petek bo trening na tekmovalni progi. Sedli bomo s Tino in Ghirardijem in napravili načrt, ki ga bo morala Mazejeva sprejeti. Program pa bo hud. Dvigniti bomo morali smučarsko znanje in maksimalno moč na najvišjo raven," je napovedal Massi.

V Vailu ni politikov, slikali pa se bodo
Do vodje ekipe je tudi prišla novica, da v Sloveniji vlada prava evforija. "Slovenci si zaslužijo te rezultate in evforijo. Na to prvenstvo smo prišli promovirat slovensko zastavo, in to bomo počeli do konca tekmovanja. Od Vancouvra do Sočija je tujina spoznavala Mazejevo, ko je osvajala kopico medalj na velikih tekmah. Slovenija ni tako majhna, kot kdo misli, in Mazejeva je za državo največja reklama. Italija je sicer malo večja, toda vsi v ZDA so poznali Alberta Tombo, ko je 'raztural'. Mislim, da je treba inteligentno izkoristiti Mazejevo kot ambasadorko države, na kar smo zelo ponosni. Škoda, da tu ni kakšnega politika, predstavnika države, saj se mi ne zdi prav, da se vsi slikajo, ko pridejo kolajne v domovino," je končal Massi.

Fenningerjeva kljub veliki napaki do zlata
Tina zadovoljna s koncem vprašanj o 5 medaljah