Tina Maze je prvič na tem prvenstvu ostala brez medalje, a že v soboto ima novo priložnost. Foto: Reuters
Tina Maze je prvič na tem prvenstvu ostala brez medalje, a že v soboto ima novo priložnost. Foto: Reuters
Anna Fenninger
Anna Fenninger je kljub veliki napaki v drugi vožnji zmagala z ogromno prednostjo. Foto: EPA
Tina zadovoljna s koncem vprašanj o 5 medaljah

"Že v prvi vožnji sem naredila preveč napak. Vedno sem se morala popravljati. Nič ni bilo lahko. Zahtevno je bilo smučati. V drugo sem čutila utrujenost, nimam neskončne energije. Želela sem si, priganjala sem se, a preprosto ni šlo. Proga je bila dobra, malce lukenj je bilo, a vse skupaj je bilo v redu," je o veleslalomskem nastopu pojasnila najboljša slovenska športnica, ki je zaostala sekundo in 74 stotink za izjemno Anno Fenninger.
V slalomu lahko prehiti Anno
Zdaj imata obe dve zlati in eno srebrno medaljo na 43. svetovnem prvenstvu. Mazejeva ima v soboto na slalomu priložnost, da se okiti še s četrto kolajno, saj 25-letna Avstrijka v tej disciplini ne nastopa.

Glavna cilja pred prvenstvom sta bila smuk in slalom
Slovenski in tudi svetovni mediji so glavno junakinjo prvenstva v Vailu ves čas spraševali o petih medaljah, ki jih je leta 1999 na tem prizorišču osvojil legendarni Norvežan Lasse Kjus. "Prav zadovoljna sem, da me ne boste več spraševali o tem! To ni bil moj cilj! Imam možnosti seveda. Bila bi neumna, če jih ne bi izkoristila. Delala sem vse na tem, a danes pač ni šlo. Moja glavna cilja pred tem prvenstvom sta bila smuk in slalom," je odločno pripomnila 31-letna Črnjanka.

Koleno jo še vedno boli
Prvo progo je postavil njen trener Valerio Ghirardi. "Malo smo se pogovarjali o postavitvi pred tekmo, ampak progo je treba odpeljati, ne glede na to, kdo jo postavi," je dodala Mazejeva.

Že pred kombinacijo je imela težave z desnim kolenom. "Koleno me še vedno boli, tudi od kombinacije naprej. Zato imam malo slabši občutek na desni nogi. To me moti, toda to je del igre, ne more iti vedno vse gladko."
Fenningerjeva pomislila, da bo končala na zadnji plati
"To je bilo noro! V drugi vožnji sem naredila veliko napako. Ko sem prišla v cilj, sem videla veliko prednost in nisem mogla verjeti svojim očem. Zelo pomembno je, da sem prav v veleslalomu osvojila medaljo. Pred drugo vožnjo sploh nisem razmišljala o veliki prednosti, tudi v drugo sem šla na polno. Ko me je obrnilo, sem pomislila, da bom končala na zadnji plati. To je zares izjemno svetovno prvenstvo zame," je bila do ušes nasmejana Fenningerjeva, ki jo na vseh tekmah spremlja tudi fant Manuel Veith.

Rebensburgova z "nožem med zobmi"
Viktoria Rebensburg
se je z 11. mesta zavihtela do srebra. "Po prvi vožnji sploh nisem več računala na medaljo. V drugo sem imela "nož med zobmi", od štarta do cilja sem vozila na meji mogočega," je pojasnila Nemka, ki je za svojo domovino privozila prvo odličje v Vailu.

"Sploh ne morem verjeti, da mi je uspelo. V letošnji zimi mi ni šlo skoraj nič po načrtih. Ko sem na cilju zaostala za Rebensburgovo, sem se že sprijaznila, da ne bo medalje. Veselje je zdaj seveda še toliko večje," je bila navdušena Jessica Lindell-Vikarby.

Tina zadovoljna s koncem vprašanj o 5 medaljah