Letos sta bili v svetovnem pokalu na sporedu dve kombinacijski tekmi. V skupnem seštevku je bil najboljši Carlo Janka. Foto: EPA
Letos sta bili v svetovnem pokalu na sporedu dve kombinacijski tekmi. V skupnem seštevku je bil najboljši Carlo Janka. Foto: EPA

Najboljšo uvrstitev je dosegel Kosi, ki je bil v superveleslalomu deseti, v smuku pa je odstopil. Kosi bo imel na kombinacijskem smuku številko 2, Čater 3, Kline pa 37. Smuk se bo začel ob 18.00, slalom pa ob 22.15. Obe vožnji boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. "V kombinaciji želim priti med 15 najboljših. Na treningih slaloma tu na SP-ju so mi uspevale dobre vožnje. Že pred odhodom na SP pa smo skušali ohranjati stik s slalomsko tehniko," je povedal Čater.

"Januarja sta bili dve kombinaciji in smo tedaj vadili slalom, nekaj treningov te discipline pa smo naredili tudi v ZDA. Imam občutek, da v slalomu napredujem. Najprej pa bom moral priti dobro do cilja v smuku in zdaj ne bi rad preveč razpredal o slalomu," je dejal Kosi. Kline pa je dodal: "Slalom sem treniral dva dni in sem lahko dobil določene občutke. Ne pričakujem vrhunske, ampak solidno vožnjo. Moramo pa analizirati specialni smuk, v katerem sem preveč zaostal, in se pripraviti na nov napad na kombinaciji."

Nastop v kombinaciji je potrdil tudi Marcel Hirscher, štirikratni skupni zmagovalec svetovnega pokala. Avstrijec je po slalomskem treningu v Vailu in pred svojim prvim nastopom na tem svetovnem prvenstvu dejal, da se ne vidi v vlogi favorita za odličja. Po njegovem mnenju se bodo za zmagovalne stopničke potegovali Francoz Alexis Pinturault, Američan Ted Ligety in Čeh Ondrej Bank. Hrvatje veliko pričakujejo od olimpijskega in svetovnega podprvaka Ivice Kostelića, Švicarji od Carla Janke, ki je dobil kombinacijski seštevek v svetovnem pokalu, Francozi pa tudi od Victorja Muffata Jeandeta. Naslov svetovnega prvaka bo iz Schladminga branil Ligety, drugi je bil Kostelić, tretji pa Avstrijec Romed Baumann.

Štartna lista (ob 18.00/TV SLO/MMC):
 1  M. BYDLINSKI       POL          
 2  K. KOSI            SLO          
 3  M. ČATER           SLO          
 9  M. HIRSCHER        AVT          
13  K. JANSRUD         NOR          
14  C. INNERHOFER      ITA          
15  A. ZAMPA           SLK          
16  V. MUFFAT-JEANDET  FRA          
17  I. KOSTELIĆ        HRV          
18  N. ZRNČIĆ DIM      HRV          
19  O. BANK            ČEŠ          
20  T. LIGETY          ZDA          
21  A. PINTURAULT      FRA          
22  C. JANKA           ŠVI          
37  B. KLINE           SLO          
     Slalomska vožnja bo ob 22.15.