20-letni Tijan Marovt je zajel količek in odstopil.
20-letni Tijan Marovt je zajel količek in odstopil. "Vesel sem, da sem dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem se hrabro boril, žal pa naredil napako in 'zahakljal' količek. Izkušnja je dobra za v prihodnje, vse sem lepo doživel in upam, da še bom kdaj na SP-ju," je dejal Marovt. Foto: Reuters

Slovenci so nastopili v postavi Ana Bucik, Maruša Ferk, Jakob Špik in Tijan Marovt. Ferkova in Bucikova sta dobili dvoboja s Sono Moravčikovo in Petro Hromcovo, a sta na slovensko žalost izgubila fanta.

Osmina finala med Slovenijo in Slovaško iz Areja

Marovt in Špik odstopila
Marovt in Špik namreč nista končala voženj, sta odstopila, tako da so Slovaki - izid v zmagah je bil izenačen 2:2 - napredovali zaradi boljšega seštevka časov. Slovakom sta zmago priborila Matej Falat in Adam Zampa.

Ferk: Škoda, bila sem 'napaljena'
"Zelo sem bila razpoložena za to tekmo. Zavedam se, da bo to nova disciplina v prihodnjem letu. Dobro smo nastopili v St. Moritzu, tako da sem imela tudi veliko željo nastopiti na tej ekipni tekmi. Po domače povedano sem bila 'napaljena'. Želela sem, da uspemo in gremo naprej ter končno naredimo en preskok. To ti lahko uspe le, če imaš veliko željo in se tako pripraviš na tekmo. Mislim, da sem svoje oddelala zelo korektno, je pa to ekipna tekma in ni odvisno samo od mene. Škoda, saj smo imeli veliko priložnost, da pridemo naprej, četudi bi potem imeli Avstrijce, saj niso nepremagljivi,"
je po tekmi menila Ferkova.

Slovenci na ekipni tekmi hitro izpadli, prvaki Švicarji

Marovt: Hrabro sem se boril, a žal naredil napako
Debitant na SP-ju Marovt pa je dejal: "Vesel sem, da sem dobil priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu. Mislim, da sem se hrabro boril, žal pa naredil napako in 'zahakljal' količek. Izkušnja je dobra za v prihodnje, vse sem lepo doživel in upam, da še bom kdaj na SP-ju."

Izjave Bucikove, Špika in Marovta po ekipni tekmi

Zenhäusern Švico popeljal do zlata
Zlate medalje se je veselila Švica, ki je v finalu premagala Avstrijo. Izid dvoboja je bil 2:2, a so Švicarji osvojili zlato po zaslugi izjemne vožnje Ramona Zenhäuserna, ki je v zadnjem obračunu deklasiral Marca Schwarza. Zenhäusern je predtem na enak način v polfinalu izločil Nemčijo, v četrtfinalu pa Švedsko. Švicarji v postavi Zenhäusern, Daniel Yule, Wendy Holdener in Aline Danioth so tako olimpijskemu naslovu dodala še svetovnega.

Zlata ekipa Švice v postavi: Aline Danioth, Andrea Ellenberger, Wendy Holdener, Sandro Simonet, Daniel Yule in Ramon Zenhäusern. Foto: Reuters
Zlata ekipa Švice v postavi: Aline Danioth, Andrea Ellenberger, Wendy Holdener, Sandro Simonet, Daniel Yule in Ramon Zenhäusern. Foto: Reuters

Italija bronasta
Tretje mesto je pripadlo Italiji, ki je s 3:1 ugnala Nemčijo. Linus Strasser je kot zadnji Nemec dobil dvoboj z Alexom Vinatzerjem, izenačil na 2:2, kar je bilo dovolj za bron, a je bil upravičeno diskvalificiran, saj je zajel količek. Branilci naslova Francozi so izpadli v četrtfinalu.

Dvoboja za bron in zlato na ekipni tekmi v Areju

V sredo je v Areju prost dan, nato pa sta v četrtek in petek na sporedu veleslaloma, v soboto in nedeljo pa slaloma.

EKIPNA TEKMA

Finale:
Avstrija - ŠVICA 2:2
Liensberger - Holdener 0:1
Matt - Yule 1:0
Truppe - Danioth 1:0
Schwarz - Zenhäusern 0:1

Za 3. mesto:
ITALIJA
- Nemčija 3:1
Della Mea - Geiger 1:0
Maurberger -Tremmel 1:0
Curtoni - Duerr 0:1
Vinatzer - Strasser 1:0

Polfinale:
AVSTRIJA
- Italija 2:2
ŠVICA - Nemčija 2:2

Četrtfinale, tabela:
AVSTRIJA
- Slovaška 4:0
Norveška - ITALIJA 1:3
NEMČIJA - Francija 3:1
ŠVICA - Švedska 2:2

Osmina finala, tabela:
AVSTRIJA - Argentina 4:0

SLOVENIJA - SLOVAŠKA 2:2
Ferk - Moravčikova 1:0
Marovt - Falat 0:1
Bucik - Hromcova 1:0
Špik - Zampa 0:1

NORVEŠKA - Češka 4:0
ITALIJA - Finska 3:1
FRANCIJA - Rusija 3:1
NEMČIJA - Velika Britanija 3:1
ŠVEDSKA - Kanada 3:1
ŠVICA - Belgija 4:0