Wendy Holdener je bila na torkovem superveleslalomu v Areju 14., v petek pa bo v vlogi prve favoritinje. Foto: Reuters

Mikaela Shiffrin v kombinaciji ne bo nastopila in se že pripravlja na obe tehnični disciplini. Michelle Gisin, srebrna v St. Moritzu in zlata na lanskih olimpijskih igrah, se je januarja poškodovala in končala sezono. Ker je Wendy Holdener v Areju odlično razpoložena in je bila na današnjem treningu smuka druga, je še večja favoritinja za nov naslov, čeprav sama opozarja, da je njen današnji izid v precejšnji meri posledica boljše vidljivosti, ki jo je imela na progi.

Večina meni, da bi se v boj za zlato medaljo lahko vmešala le še Petra Vlhova. Lani je bila v Pjongčangu peta, na tekmi svetovnega pokala marca v Crans Montani pa je že stala na odru za zmagovalke. Takrat je zmagala Federica Brignone, ki bo v petek z Laro Gut, Ricardo Haaser in tudi Ilko Štuhec v drugi vrsti favoritinj.

Štuhčeva se je takoj po četrtkovem tretjem treningu smuka odpravila še na trening slaloma. Kako ji gre na najkrajših smučeh? "V bistvu super. V zadnjem času ni bilo toliko priložnosti trenirati slalom, ampak vem, kaj moram narediti." Pri smuku ima Mariborčanka še rezerve, na treningih ni ravno blestela, pravi pa, da je včasih še malo pregroba. Če jo bo jutrišnja tekma preveč utrudila, bi utegnila izpustiti sobotni trening smuka in se pred najpomembnejšo tekmo sezone - v nedeljo bo na smuku branila naslov svetovne prvakinje - raje spočiti.

Smuk za superkombinacijo se bo začel ob 11. uri. Odprla ga bo Lindsey Vonn, ki bi v normalnih okoliščinah sodila med favoritinje, po padcu na superveleslalomu pa je vprašanje, ali se lahko vmeša v boj za medalje. Ilka Štuhec ima številko 9, Maruša Ferk pa bo s številko 16 štartala takoj za Wendy Holdener.

Slalomski del kombinacije bo ob 16.15. Prenos bo na TV SLO 2.

Štartna lista za smuk:   
 1 L. VONN      ZDA 
 2 L. GUT BEHRAMI   ŠVI 
 3 M. M. GAGNON    KAN 
 4 C. AGER      AVT 
 5 N. IGNJATOVIĆ   SRB 
 6 L. HOERNBLAD    ŠVE 
 7 R. MOWINCKEL    NOR 
 8 R. HAASER     AVT 
 9 I. ŠTUHEC     SLO 
 10 N. DELAGO     ITA 
 12 K. PAULATHOVA   ČEŠ 
 13 F. BRIGNONE    ITA 
 14 A. MERRYWEATHER  ZDA 
 15 W. HOLDENER    ŠVI 
 16 M. FERK      SLO 
 17 M. BASSINO     ITA 
 18 K. V. LIE     NOR 
 19 R. SIEBENHOFER   AVT 
 20 A. S. BARTHET   FRA