Žan Kranjec ima v tej sezoni svetovnega pokala tri uvrstitve na zmagovalni oder: v Söldnu je bil drugi, v Val d'Iseru in Alti Badii pa tretji. Foto: AP
Žan Kranjec ima v tej sezoni svetovnega pokala tri uvrstitve na zmagovalni oder: v Söldnu je bil drugi, v Val d'Iseru in Alti Badii pa tretji. Foto: AP

Ali že čuti kaj nervoze? "Malo napetosti ne škodi. Ko prideš na prizorišče, to občutiš, saj veš, da je le še nekaj dni do tekme. A treba bo ostati miren. Zaupam vase, v opremo. Pred tekmo bo treba narediti še zadnje malenkosti. Svetovno prvenstvo je le ena tekma, marsikdo se lahko opeče."

30-letni Kranjec šestič nastopa na svetovnih prvenstvih. Leta 2019 je bil v Areju na veleslalomu peti, prehiteli so ga 1. Kristoffersen, 2. Hirscher, 3. Pinturault in 4. Meillard. Z izjemo Hirscherja bodo vsi omenjeni v igri za medalje, prvi favorit pa bo seveda Marco Odermatt, toliko bolj po sanjskem smuku in naslovu svetovnega prvaka.

Tomšičeva, Dvornikova, Oserban in Gartner bodo na ekipni tekmi izzvali Kanadčane

Formo za petkovo tekmo bo Kranjec stopnjeval s paralelnim veleslalomom, ki bo v sredo. Kvalifikacije bodo v torek ob 18.15. Na tekmo se bo uvrstilo 16 tekmovalcev.

"Verjamem, da sem lahko pri vrhu. Na paralelni tekmi je več neznank, malenkosti štejejo, proga je kratka. Predvsem start je treba dobro zadeti. Tekmo bom vzel zares, še vedno se delijo medalje," je za TV SLO še povedal Kranjec.

Svetovno prvenstvo se bo po ponedeljkovem prostem dnevu sicer v torek nadaljevalo z ekipno tekmo v Meribelu. Nastopilo bo 16 reprezentanc, tudi Slovenija v postavi Neja Dvornik, Nika Tomšič, Anže Gartner in Miha Oserban. Tekma se bo začela ob 12.15, prenos bo na TV Slovenija 2.

Kranjec že čuti tekmovalno napetost